scota Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Przejrzałem kilkadziesiąt stron itp w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie. Nie mam pojęcia dlaczego u mnie nie działa to ok. Po kliknięciu prawym na belkę wyskakuje pl menu. Wszystko fajnie tylko nie ma tam pl czcionki :/ Litery które są po polskim znaku nie są (_wogóle_ → w ogóle) ORT wyświetlane i w niektórych pokazuje się tylko jedna litera. Po zmianie w /home/karol/.fluxbox/styles na czcionkę *font:-*-fixed-medium-r-*-*-12-*-*-*-*-*-iso8859-2 podobno powinno działać ok ale nie u mnie ... Tylko tym razem jest lepiej i tylko polska litera jest pomijana a reszta wyrazu jest ok. Byłbym wdzięczny za pomoc. PS Proszę też o pomoc w sprawie aterma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Po zmianie w /home/karol/.fluxbox/styles na czcionkę *font:-*-fixed-medium-r-*-*-12-*-*-*-*-*-iso8859-2 podobno powinno działać ok ale nie u mnie ... Dlaczego iso8859-2? Nie powinno być raczej iso10646-1? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=44460 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Większość stronek była dość stara ... Niestety zmiana jaką poleciłeś nie dała rezultatu Może gdzieś w plikach fedory jeszcze trzeba to zamienić? Ja zmieniam tylko w /home/karol/.fluxbox/styles aha w /etc/sysconfig/i18n LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi