scota Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 [root@localhost rox-2.4.1]# ROX-Filer/AppRun --compile Compiling /home/karol/rox-2.4.1/ROX-Filer... please wait... creating cache ./config.cache checking for gcc... gcc checking whether the C compiler (gcc ) works... yes checking whether the C compiler (gcc ) is a cross-compiler... no checking whether we are using GNU C... yes checking whether gcc accepts -g... yes checking for GCC version 4... yes checking that pkg-config runs... yes checking that gtk+-2.0 (version >= 2.4.0) is installed... no configure: error: Package is not installed Compile failed Press Return... instalacja gtk+-2.8.0 (...) checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes checking for BASE_DEPENDENCIES_CFLAGS... checking for BASE_DEPENDENCIES_LIBS... configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.7.1 atk >= 1.0.1 pango >= 1.9.0 cairo >= 0.9.2) were not met. Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you installed software in a non-standard prefix. Alternatively you may set the BASE_DEPENDENCIES_CFLAGS and BASE_DEPENDENCIES_LIBS environment variables to avoid the need to call pkg-config. See the pkg-config man page for more details. atk, pango i cairo mam zainstalowane; problem jest tylko z glib-2.0 - na rpmfind nie ma nie wiem o co chodzi z tym pkg-config, jak tym się posługiwać Proszę o pomoc z zainstalowaniem tego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 afair do kompilacji potrzebne Ci są paczki z koncowka *-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Te które się da to są z -devel. Instalował ktoś może rox'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Ano ja instalowałem. Tylko nie jestem na tyle głupi, żeby go kompilować. Skorzystałem z gotowych deb'ów. IMO pod Fedore też muszą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Jest jeszcze coś takiego jak Olix desktop, w skład którego wchodza Rox, IceWM i inne pierdółki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 AlienJR coś Twój link nie działa. http://olix-desktop.sourceforge.net/ Zresztą dzięki za info, bo akurat lubie ice'a ;-) Wypróbuje, jak tylko jakimś cudem X'sy naprawię :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 AlienJR coś Twój link nie działa. http://olix-desktop.sourceforge.net/ Zresztą dzięki za info, bo akurat lubie ice'a ;-) Wypróbuje, jak tylko jakimś cudem X'sy naprawię :] Poprawione. ;-) Screenshoty są zachęcające. Też wypróbuje jak wreszcie porządek z partycjami zrobie i zainstaluje fc5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Kwiecień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Ja narazie niestety konquerora używam, szukam czegoś lekkiego ale nie mam czasu ustawiać wszystkiego jak np w gentoo [root@localhost karol]# rpm -Uvh olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386.rpm błąd: Niespełnione zależności: icewm jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 perl(Gtk2) jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 perl(Gtk2::Gdk::Keysyms) jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 perl(Gtk2::SimpleList) jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 rox jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 xbindkeys jest wymagany przez olix-desktop-0.9.9pre7-1.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi