Skocz do zawartości

Amule Vs Emule

Daniello

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem od początku z aMule zarówno na FC4, jak i teraz na FC5 i nie mam żadnych zastrzeżeń.. nie mam porównania z eMule ponieważ nigdy go nie używałem... a jeśli chodzi o aMule to łączy bardzo dobrze co w moim przypadku jest ważne bo jestem podłączony do kompa ojca jako bramy... a sam ojciec jest za natem w osiedlowej sieci w dodatku jadącej na radiowych połączeniach pomiędzy blokami.. ogólnie cała sieć działa nieciekawie ale schodzę z tematu..

aMule jest bardzo stabilny (mnie osobiście jeszcze się nie wysypał) i dobrze konfigurowalny.. a jedyna rzecz która mnie w nim irytuje to brak możliwości zrzucenia go do Tacki systemowej...

Pozdrawiam Rasp..

Faktycznie daje się zauważyć dużą poprawę jeśli chodzi o prędkość działania obu klientów, oczywiście na korzyść aMule'a. Zbiera się na pewno dużo szybciej niż eMule, co do samego ściągania to cięzko to porownać wszystko zależy od źródeł i serwera, ale samo rozpoczynianie ściągania rusza wcześniej na aMule.

@Rasp, jesteś pewien że sie nie da? smile.gif

Preferencje >> Ogólne >> Minimalizuj do zasobnika systemowego (tutaj nastepuje tak zwany ptaszek)/ Pokaż ikone w zasobniku (i tu tez ptaszek)

Chyba że chodzi o coś innego...

a jedyna rzecz która mnie w nim irytuje to brak możliwości zrzucenia go do Tacki systemowej...

Dziwne bo pamiętam, że w ustawieniach dało się to skonfigurować. Pamiętam, że wybierało się środowisko graficzne. Gnome, Gnome2, KDE, IceWM chyba byly do wyboru... Nie powiem ci gdzie to jest bo w chwili obecnej nie mam zainstalowanego amule...

@Rasp, jesteś pewien że sie nie da? smile.gif

Preferencje >> Ogólne >> Minimalizuj do zasobnika systemowego (tutaj nastepuje tak zwany ptaszek)/ Pokaż ikone w zasobniku (i tu tez ptaszek)

Chyba że chodzi o coś innego...

Dzięki wizkid nie grzebałem w opcjach laugh.gif

heheh.. ale mi głupio tongue.gif

aMule mi szybciej ściąga pliki, bo na mój gust to chyba jest on stabilniejszy. Ale niestety nie posiada niektórych fajnych opcji, które posiada eMule. Np. Uruchomienie zdalengo serwera WWW, żeby z innego komputera można było sterować programem. aMule niestety tego nie ma. Może się coś zmieni w nowej wersji smile.gif

aMule mi szybciej ściąga pliki, bo na mój gust to chyba jest on stabilniejszy. Ale niestety nie posiada niektórych fajnych opcji, które posiada eMule. Np. Uruchomienie zdalengo serwera WWW, żeby z innego komputera można było sterować programem. aMule niestety tego nie ma. Może się coś zmieni w nowej wersji smile.gif

daniel, glupoty trujesz smile.gif

aMule 2.1.1

preferencje | zdalna kontrola biggrin.gif

No tak wiem, że jest, tylko jak próbuje odpalić w przeglądarce http://localhost:4711 to nie znajduje mi wcale tegoż serwera.

PS. Poprzedni post oznaczał, że się poddaje w sensie ogólnym. Że często mam problemy z niedopatrzaniem niektórych funkcji smile.gif Po twoim poprzednim poście zauważyłem tę opcję.