Daniello Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Co sądzicie o wydajności dwóch klientów. Który jest waszym zdaniem lepszy ?? Według mnie lepszy jest aMule. Ostatnio się zawiodłem na eMulu. aMule na moje oko szybciej się łączy z klientami i szybciej pobiera pliki. Co o tym sądzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Korzystałem od początku z aMule zarówno na FC4, jak i teraz na FC5 i nie mam żadnych zastrzeżeń.. nie mam porównania z eMule ponieważ nigdy go nie używałem... a jeśli chodzi o aMule to łączy bardzo dobrze co w moim przypadku jest ważne bo jestem podłączony do kompa ojca jako bramy... a sam ojciec jest za natem w osiedlowej sieci w dodatku jadącej na radiowych połączeniach pomiędzy blokami.. ogólnie cała sieć działa nieciekawie ale schodzę z tematu.. aMule jest bardzo stabilny (mnie osobiście jeszcze się nie wysypał) i dobrze konfigurowalny.. a jedyna rzecz która mnie w nim irytuje to brak możliwości zrzucenia go do Tacki systemowej... Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Faktycznie daje się zauważyć dużą poprawę jeśli chodzi o prędkość działania obu klientów, oczywiście na korzyść aMule'a. Zbiera się na pewno dużo szybciej niż eMule, co do samego ściągania to cięzko to porownać wszystko zależy od źródeł i serwera, ale samo rozpoczynianie ściągania rusza wcześniej na aMule. @Rasp, jesteś pewien że sie nie da? Preferencje >> Ogólne >> Minimalizuj do zasobnika systemowego (tutaj nastepuje tak zwany ptaszek)/ Pokaż ikone w zasobniku (i tu tez ptaszek) Chyba że chodzi o coś innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Ja również zauważam postęp amula. Do tej pory używałem emula i edonkeyclc ale po przesiadce na fc5 nie chciało mi się znowu kompilować wszystkiego od nowa więc wtargałem z yuma amule. No i zaskoczyło mnie pozytywnie. Działa bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Amule mi szybciej sciagalo pliki niz emule. Tyle ze amule odpalalem na linuksie a emule na xp. Wiec roznica moze byc spowodowana system operacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 a jedyna rzecz która mnie w nim irytuje to brak możliwości zrzucenia go do Tacki systemowej... Dziwne bo pamiętam, że w ustawieniach dało się to skonfigurować. Pamiętam, że wybierało się środowisko graficzne. Gnome, Gnome2, KDE, IceWM chyba byly do wyboru... Nie powiem ci gdzie to jest bo w chwili obecnej nie mam zainstalowanego amule... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 @Rasp, jesteś pewien że sie nie da? Preferencje >> Ogólne >> Minimalizuj do zasobnika systemowego (tutaj nastepuje tak zwany ptaszek)/ Pokaż ikone w zasobniku (i tu tez ptaszek) Chyba że chodzi o coś innego... Dzięki wizkid nie grzebałem w opcjach heheh.. ale mi głupio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 aMule mi szybciej ściąga pliki, bo na mój gust to chyba jest on stabilniejszy. Ale niestety nie posiada niektórych fajnych opcji, które posiada eMule. Np. Uruchomienie zdalengo serwera WWW, żeby z innego komputera można było sterować programem. aMule niestety tego nie ma. Może się coś zmieni w nowej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 a u mnie niestety aMule uruchamia sie godzinami... wywalilem go i juz nie uzywam niczego co korzystaloby z sieci eDonkey... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 aMule mi szybciej ściąga pliki, bo na mój gust to chyba jest on stabilniejszy. Ale niestety nie posiada niektórych fajnych opcji, które posiada eMule. Np. Uruchomienie zdalengo serwera WWW, żeby z innego komputera można było sterować programem. aMule niestety tego nie ma. Może się coś zmieni w nowej wersji daniel, glupoty trujesz aMule 2.1.1 preferencje | zdalna kontrola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 Dobra Krzysiek, poddaje się Ja nie wiem, czy ja jestem jakiś ślepy ?? Komputer wysysa mi umysł i przed nim czasami nie myśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 zmienilem zdanie. to oczywiscie byla moja wina bo pozaznaczalem tyle katalogow do udostepnienia, ze mułek wisial juz na starcie... ale po szybkiej edycji sharedcostam (cos jak ctrl-a +Del) aMule dziala jak nalezy... moja wina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 daniel, jak (_niema_ → nie ma) ORT jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 No tak wiem, że jest, tylko jak próbuje odpalić w przeglądarce http://localhost:4711 to nie znajduje mi wcale tegoż serwera. PS. Poprzedni post oznaczał, że się poddaje w sensie ogólnym. Że często mam problemy z niedopatrzaniem niektórych funkcji Po twoim poprzednim poście zauważyłem tę opcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi