makary Napisano Kwiecień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 Witam jak mam zainstalować skanet w urządzeniu wielofunkcyjnym hp psc1315 xsane nic nie widzi drukarka podłaczona do usb. skaner działa bo jako kopiarka się sprawdza prosze o pomoc Makary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 Mam PSC 1410 i wszystko działa ok. Spróbuj wpisac w konsole: sane-find-scanner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano Kwiecień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 witam niestety polecenie sane-find-scanner nie skutkuje wywala mi coś takiego # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the # result is different from what you expected, first make sure your # scanner is powered up and properly connected to your computer. # No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter. # Also you need support for SCSI Generic (sg) in your operating system. # If using Linux, try "modprobe sg". found USB scanner (vendor=0x03f0, product=0x3f11) at libusb:004:002 # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage. # Not checking for parallel port scanners. # Most Scanners connected to the parallel port or other proprietary ports # can't be detected by this program. # You may want to run this program as root to find all devices. Once you # found the scanner devices, be sure to adjust access permissions as # necessary. co z tym zrobić ?? jakoś się nie mogę doczytać pozdrawiam Makary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 Polecenie wywaliło ci, że skaner jest wykryty. found USB scanner (vendor=0x03f0, product=0x3f11) at libusb:004:002 # Your USB scanner was (probably) detected. Znalazło skaner... Spróbuj: yum install hpijs hplip A później: xsane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano Kwiecień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 Witam oki wszystko ładnie pieknie tylko ciągle lipa polecenie xsane uruchamia program a jakrze akceptuje warunki umowy licencyjnej wówczas miga mi jakieś okienko i się wszystko zamyka co z tym robić bo już powoli trace nadzieje Pozdrawiam Makary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 zainstaluj kooka, oczywiscie o ile pociagnales stery do skanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 a czy możecie podać dokładną procedurę począwszy od pobrania sterów do skanera jai i dalszej instalacji bo ja już głupieć zaczynam Pozrawiam Makary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 yum install hplip hpijs xsane yum install kooka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano Kwiecień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 witam dzięki wszystko działa Temat uważam za zamkniety Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi