Daniello Napisano Kwiecień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 Mój kolega ma neostradę z modemem Livebox od neostrady. Jest stasznie kiczowaty. Bardzo często ma problemy z połączeniem się do sieci. Proponowałem mu żeby kupił sobie jakiś modem firmowy, np Thomson, albo Sagem. Najlepiej to Sagem. Ma kupić Co więc sądzicie o Liveboksie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2006 Może jakiś link? Ja na szczęście nie wiem co to TEPSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Dziś odebrałem Livebox-a ogólne wrażenie dobre. Livebox posiada bluetooth, kartę wifi zwykłą kartę ethernet port do telefonii VoIP oraz do TV. Telewizji na razie (_niema_ → nie ma) ORT, ale jest w planach na razie podobno w czerwcu ma zacząć działać wideo teka a dopiero później TV. Aby posiadać Livebox trzeba mieć neostradae min. 512kb/s i 10zł za dzieżawe modemu miesięcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral_wz Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Hehe to ja wam powiem Livebox to badziewie powiedzmy z tego co wiem nigdzie sie nie sprzedało wiec france telekom wysłał to do polski w 2 krajach wycofali bo sie nie przyjeło a bodajze w belgi czy gdzies (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie dospuscili bo nie spełniało norm telekomunikacyjnych Zereszta cała tepsa to badziewie i nie wkurzajcie sie na ludzi siedzących na tzw. Help desku w tepsie bo to naprawde nie ich wina ze czesto nie mogoą wam pomóc No i za te pieniądze co dostają to tez by mi sie niechciało znaczy niechciało mi sie i darowałem sobie zanim zacząem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 ja ostatnio jestem mile zaskoczony helpdeskiem tepsy neo mi sie rozlaczala. jak powiedzialem ze mam linuksa, to nic nie mowili tylko (_odrazu_ → od razu) ORT sie spytali czy przyjac zgloszenie awarii :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Ja jak półtora roku temu zadzwoniłem do tepsy i powiedziałem że mam linuksa i problem z instalacją, to odesłali mnie do strony internetowej z niedziałającą instrukcją instalacji. Szczęście że te forum dość szybko znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Ciekawy artykuł o Livebox. Proponowałem mu żeby kupił sobie jakiś modem firmowy, np Thomson, albo Sagem. Najlepiej to Sagem. Livebox to modem Sagem F@st 3202... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Chciałem sobie zamówić livebox ze względu na wideo on demand, ale jeszcze tego nie uruchomili, w planach od czerwca chyba, no i ta opcja jest dostępna od Neostrady 512 wzwyż. A ja mam 256... I też kolejna kwestia, czy nawet mając nawet 512 można będzie oglądać bez zacięć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Neostrady 512 wzwyż. A ja mam 256... I też kolejna kwestia, czy nawet mając nawet 512 można będzie oglądać bez zacięć.. Jedno jestem pewien 512 jest potrzebne do telefonii VoIP aby dobrze się gadało a co do telewizji to zbytnio nie wiem. Trzeba było się zapytać jakiejś osoby znającej technologie TVoADSL . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Mój kolega ma neostradę z modemem Livebox od neostrady. Jest stasznie kiczowaty. Bardzo często ma problemy z połączeniem się do sieci. Proponowałem mu żeby kupił sobie jakiś modem firmowy, np Thomson, albo Sagem. Najlepiej to Sagem. Ma kupić Co więc sądzicie o Liveboksie ?? LIVEBOX to SAGEM: (f@st 320) I jest niezły .... całkiem poprawnie się sprawuje - wysycam pasmo całkowicie przy p2p (512 Kb/s transfer stabilny na poziomie 60-62 KB/s). Nie miałem ani jednego "zawieszenia" urządzenia. Na razie nie mam na co narzekać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 ożywiłeś martwy temat ale nie jesteś archeologiem:D mój kumpel ma liveboxa i musze powiedzieć( on ma przez Wi-FI) że na modemie chyba lepiej chodziło...mi sie nie podoba że jest tylko jedno wyjście pod sieciówke!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Livebox? IMHO to kolejny shit od TP. Osobiście jestem przeciwny Wi-fi w domu. Szczególnie w bloku. Od źle skonfigurowanego punktu można kraść dostęp do netu. A tego nie chce żaden posiadacz takiej sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Jedno jestem pewien 512 jest potrzebne do telefonii VoIP aby dobrze się gadało neo256 i voip (skype, tlen/iax) bardzo dobrze działa :-) Do tego ta prędkość jest zupełnie wystarczające BTW bardzo bawi mnie reklama tp, w ktorej mozna sie dowiedziec o istnieniu "Livebox Generation" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Osobiście jestem przeciwny Wi-fi w domu. Szczególnie w bloku. Od źle skonfigurowanego punktu można kraść dostęp do netu. A tego nie chce żaden posiadacz takiej sieci. nawet nie chodzi o źle skonfigurowane sieci domowe, często sieci dostawców, albo jakiś większych firm są niezabezpieczone, to jest już przeginka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Jak można krytykować coś czego się zupełnie nie zna -> nikt z Was prawdopodobnie nie widział na oczy livebox-a. Prawdopodobnie WiFi w bloku jest przerażającą wizją bliską apokalipsie (naszczęście jest to IMHO wyłącznie kamillys) ... ale ... wszystko da się odpowiednio zabezpieczyć .... ja np. używam WPA na FC5 i czuję się całkiem bezpiecznie ... W większości sytuacji nie należy również słuchać nawet starszych kolegów ....... , którzy mogą twierdzić, że "chyba" coś gorzej "chodzi" ??? to znaczy co "chodzi" źle: - odpytywanie DNS-ów (czasy)? - połącznienie pomiędzy adapterem WiFi USb a Livebox ? - nie "wysycamy" całkowicie pasma np. przy p2p? Rozmwiajmy o konkretach, albo nie rozmawiajmy wcale. Wg mnie (lub modniej IMHO kwota: 12 x 1 PLN +12 X 10 PLN = 132 PLn za 2 lata jest do zaakceptowania. Biorąc pod uwagę amortyzację "sprzętu komputerowego" (którego wartość po takim czasie praktycznie zmiejsza sie o około 40-60% w takim okresie) możemy powiedzieć, że pokrywamy wyłącznie ten koszt. Ja zamierzam w przyszłości wykorzystać usługę VoIP TP S.A. (po zniesieniu obowiązkowego na chwilę obecną "standardowego" abonamentu) oraz jeżeli będzie dostępna (w moim miejscu zamieszkania) usługę "videostrada tp". Dla mnie Livebox jest więc rozwiązaniem rozwojowym gwarantującym dość dużą wygodą (eliminującą plątaniny kabli). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi