XAL Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Mam KDE. Kiedy próbuję ustawić sobie jakąś tapetę klikająć w ustawieniach pulpitu na ikonkę "przeglądaj" to system niby coś robi przez dwie sekundy, a potem okno ustawień puplitu się zamyka, a ekran robi się czarny. Wszystkie inne okna i pasek zadań jednak zostają. System mam zaktualizowany i dzieje się tak od samego początku. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Nie chcę mieć już na zawsze tapety FC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Odpal konfigurator tapety z konsoli i jak sie znowu zdyma to napisz, co wywaliło w konsoli. Aplety konfiguracji KDE to chyba polecenia kcmshell... Już nie pamiętam. W przypadku desperacji możesz użyć polecenia xsetroot ale najpierw oczywiście man xsetroot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Kwiecień 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 No próbowałem coś tam zrobić, ale nie potrafię tego obsłużyć. Tam nie ma nawet nic o pulipicie, tapecie, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 W KDE możesz sobie zmienić tapetę troszkę inaczej. Klik prawym przyciskiem myszy na obazek, z menu kontekstowego wybierasz 'Actions' a potem 'Set as wallpaper' i śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi