orzeszko Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Chciałem sobie "zarchiwizować" muzykę z AudioCD i wrzucić do .mp3. Chciałem uzyć KAudioCreator, koduję przy uzyciu lame --preset fast extreme i niestety po całej operacji otzrymuję pliki mp3 (ładnie nazwane z CDBB) tyle że... zerowe. Rozmiar = 0kb. Dlaczego? Albo - czego uzyć najlepiej do takiej pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 KAudioCreator to całkiem fajny program. Problem jest pewnie z tym "preset --fast extreme". Zależy co chcesz osiągnąć, czyli jaką jakość mp3. Rozsądnym kompromisem pomiędzy jakością, a wielkością pliku jest 128 kbps. Najprościej zrobisz zastępując to co powyżej w cudzysłowiu wpisem "-b 128", albo innym wg uznania - poczytaj man lame po więcej opcji. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Kwiecień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 tylko, że na ustawieniach "standardowych" --preset standart też mam pliki 0kb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Wygląda to na jakiś błąd w instalacji Lame, który nie jest powiązany zależnościami z KAudioCreatorem (przynajmniej w FC3). Odinstaluj może Lame i zainstaluj ponownie. Może chodzi o bibliotekę libmp3lame... Daj znać jak poszło. Ja mam KAudioCreator w wersji 1.12, a Lame 3.9.6.1-4 walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Ja właśnie kończę, jak to nazwałeś, "archiwizować" swoją kolekcję płyt, jednak wszystko zamieniam na *.ogg. Bym polecał ten format, nie ma problemu z ponownym wypaleniem go na płyty i zajmuje mniej miejsca na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Kwiecień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 nie mogę .ogg - muszę mp3 - mam telefon-mp3 player: Nokia 5510 - już zwalczyłem przegrywanie mp3 -> lse to muszę zwalczyć i to Ale działą, dzięki Zrobiłem yum remove lame yum install lame i zadziałało. Może LAME było jakieś "lewe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Tak też myślałem, a stało sie to prawdopodobnie wtedy gdy lame zainstalowales jako zależność do czegoś innego np. gstreamera. Fajnie, że pomogło i przy okazji porada dla innych, aby najlepiej Lame instalować oddzielnie samemu. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi