Skocz do zawartości

Jedne Programy Odtwarzaja, Inne Nie

da_niel

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem (pewnie za slabo) ale nie znalazlem...

xmms odtwarza mp3, mplayer odtwarza wideo (wmv,rmvb i co tylko chcecie) ale np totem, rythmbox, helix player, gnome-baker pisza, ze nie ma wlasciwych dekoderow do plikow i sugreuja mi instalacje pluginow... co mi poradzicie? moze jakis link? smile.gif

pozdrawiam

np totem, rythmbox

Te odtwarzacze są oparte na gstreamerach (można także o xine, Coppertop już Ci podał linka do zalążku mojego artykułu...)

helix player

Przyznam, że większego dziadostwa nie widziałem. Nie przejmuj się nim, można się bez niego obejść.

gnome-baker

Przyznam, że jestem bardzo ciekaw jak chciałeś w programie do nagrywania odtworzyć pliki multimedialne...

Edit:

No dobra udalo sie dzieki wam smile.gif

mialem problem bo probowalem zainstalowac gstreamer08-plugins yumexem w czasie gdy mialem dzialajacego tvtime.

Yumex konczyl dzialanie komunikatem "wszystkie pakiety zostaly zainstalowane poprawnie" ale nie bylo to prawda bo wciaz moglem doinstalowac sobie gstreamer08-plugins. i po kilku razach zrobilem

su -
/sbin/shutdown -r now
su -
yum install gstreamer08-plugins

i wszystko dziala smile.gif

jeszcze raz dziekuje smile.gif i pozdrawiam smile.gif

xmms odtwarza mp3, mplayer odtwarza wideo (wmv,rmvb i co tylko chcecie)  ale np totem, rythmbox, helix player, gnome-baker pisza, ze nie ma wlasciwych dekoderow do plikow i sugreuja mi instalacje pluginow

Na forum czytamy ze zrozumieniem, plują się o pluginy (np. podczas próby nagrywania audiocd z mp3) tongue.gif

Wybacz ale tam to zrozumiałem. Zaznaczyłem co mnie wprowadziło w błąd...