booba Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Mam problem z odtwarzaczem MPlayer pod KDE. Gdy próbuję włączyć jakiś film pojawia się komunikat: audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Urządzenie lub zasoby zajęte. Klikam OK, film odwarza się, ale wolniej i nawala synchronizacja. W Xine wszystko gra. Ciekawe jest to, że gdy napierw odtworzę film w Xine a potem w MPlayer to wtedy probemu tego nie ma. W Gnome MPlayer mi śmigał. WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 A masz zaznaczone w konfiguracji MPlayera w zakładce audio, driver "alsa"? walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Wiesz muszę zobaczyć. Obecnie jestem w pracy i niestety nie mam dostępu do linuksa :/ Chmm... ale pod Gnome'em wsjo chodziło niezależnie do tego co znajduje się w konfiguracji. W każdy razie dzieki, sprawdze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 W KDE jest demon artsd, który lubi blokować urządzenia dźwiękowe... W GNOME na szczęście go brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi