da_niel Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 w trakcie (na razie nieudanej) kofiguracji lirc'a dla tvtime wszedlem na ta strone i mam pare pytan, odnosnie rzeczy, ktorych tam nie wyjasniono: lircd -ze strony LIRC'a sciagnalem config dla mojej karty i zapisalem jako /etc/lircd.conf -pyt: Kiedy on startuje? i czy trzeba gdzies go dodac zeby wystartowal? irexec -gdzies trzeba dodac zeby wystartowalo? kiedy wpisuje w konsoli mam irexec: could not connect to socket irexec: No such file or directory moze znaczy to, ze juz jest wystartowany ale dlaczego "no such file..." i o co chodzi? ten plik .lircrc z ich strony dostosowalem sobie do lircd.conf i na razie skonczylem.. zaraz musze wyjscwiec jakob co to przeczytam wasze odpowiedzi jutro moze dzis w nocy... dodam jeszcze, ze pilotem moge sciszac dzwiek "master" czy mam wlaczony tvtime czy nie. guzik power powoduje zawieszenie ekrany i przejscie do menu wyloguj/restart/itp what to do now? pozdrawiem i z gory dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi