cieglo Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 (edytowane) Przeszukałem forum i stwierdzam, że o kbfx napisano zdecydowanie mało. Co prawda poradzenie sobie z obsługą nakładki nie nastręcza wielu problemów. Wszystko przebiega sprawnie i chyba nie pozostawia wątpliwości. System zdecydowanie zyskuje na dodaniu tego apletu. Denerwuje mnie jednak "dymek", który pojawia się po najechaniu kursorem na button "start". Animację motylka można wprawdzie wyłączyć w konfiguracji kbfx-a, jednak pożegnać całego dymka nie można. Oczywiście sprawdzałem ustawienia. Po odznaczeniu opcji pokazywania dymków w centrum sterowania nie pojawiają się już więcej tylko dymki - nazwijmy to - defaultowe. Ten dodany przez kbfx-a wciąż jest na swoim miejscu... Czy ktoś miał podobny problem? Wiem od znajomego, że u niego wyłączenie "globalnych" dymków odnosi się także do tych kbfx-owych. Co prawda on używa gentoo, ale nie sądzę by rodzaj dystrybucji miał wpływ na wewnętrzną (jak się domyślam) sprawę kde... /Edited/ Sam sobie odpowiem. Po rozmowie z jednym z twórców kbfx-a, wychodzi na to, że jednak takiej funkcji nie ma, nie została przewidziana w kodzie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by owy kod zmodyfikować Ja nie dam rady... Niemniej, wspomniany deweloper stwierdził, że doda to do następnej edycji. Edytowane Maj 3, 2006 przez cieglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi