kaminski Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 W mojej FC 5 chciałbym używać OpenOffice w wersji ze strony http://www.ux.pl/ Działa elegancko, ma tylko jeden drobny mankament: nie integruje się dokładnie z KDE (tzn. okienka są brzydkie i kanciaste, pomimo że mam gtk-qt-engines). W FC 4 oraz SuSE 9.3 (którego jakiś czas używałem) nie było tego problemu. Czego mi jeszcze brakuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Czy w pooprzednich dystrybucjach uzywałeś Open Offica dystrybucyjnego czy tez w Ux.pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 W FC 4 używałem OO z ux.pl i wyglądało elegancko (w SUSE 9.3 też). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 A co Ci nie pasuje w OpenOffice dołączonym do Fedory 5, jeśli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 W FC 4 używałem OO z ux.pl i wyglądało elegancko (w SUSE 9.3 też). Też popieram to zdanie czemu nie instalujesz przez yum z repozytorium , tylko pobierasz UX bo nawet z tymi pobranymi z UX są małe trudności Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Chcę używać OpenOffice w wersji UX bo w moim domu tylko ja jako tako znam angielski, a nie tylko ja korzystam z komputera (moim współdomownikom zależy na polskim helpie). Poza tym w Fedorze 4 dystrybucyjne OO psuło się pod KDE (znikał takst w menu) jeżeli używało się gtk-qt-engines Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Polski help? Ten z UX jest lepiej spolonizowany? Tzn. jest bardziej kompletnie spolonizowany, czy co? Przecież w FC też jest polski help (ale nie kompletnie polski, dlatego pytam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Jeżeli chodzi o spolonizowanie helpa to jest kompletne. Chciałbym, aby ładnie się integrował z KDE bo dystrybucyjny się psuje po użyciu gtk-qt-engines. Nie mam ochoty na korzystanie z dystrybucyjnego, bo nie korzystam z GNOME. Proszę mnie nie przekonywać do pobierania OO yumem. Liczę na waszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 OK, ok, nie chciałem Ci przekonywać. Po prostu mi odpowiada dystrybucyjny i chciałem wiedzieć dlaczego Tobie nie. To wszystko. Niestety nie używałem tamtego więc nie za bardzo mogę pomóc w tej kwestii. Kiedyś się interesowałem i chciałem wypróbować, ale zwykły OO spełniał moje wymagania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi