michał Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Witam, czy ktos wie jak poprawnie załadowac firmware;e do speedtoucha w fedora core 5 ?? Robie tak : 1. Sciagam paczke speedtouchconf-2.0-09_jan_2006 (najnowszy speedtouchconf z sourceforge.net) 2. rozpakowuje ja, a nastepnie do postałego katalogu wrzucam firmware 3. odpalam skrypt ./speedtouchconf.sh mając w katalogu pierwszy firmware (ST330_firmware310.zip). Efekt- nie działa. 4. Nastepnie usuwam konfiguracje skryptem ./undo.sh (powstałego rowniez po rozpakowaniu speedtouchconfa) , wywalam pierwszy firmware, wrzucam drugi ( rev4fw.zip) i reboot. Nastepnie cofam sie do punktu 3 I tak jeszcze 2 razy ( z plikiem mgmt.o i alcaudsl.sys ) i lipa.. W sumie przetestowałem w ten sposób wszystkie 4 firmware i nie działa. czy ktos może mi pomóc w tej kwestii ? Moge podesłac pliki konfiguracyjne lub logi w razie potrzeby.. P.S. Stworzyłem nowy watek, bo tamten troche juz odbiegł od tego co było w temacie..) Pozdrawiam i dziękuje za dotychczasowe wskazówki amdfanatykowi i siekierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Ja jak zwykle sugestie mam dwie: 1)http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9857 2)http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=98 Męczyłem się kiedyś z tymi różnymi skryptami instalacyjnymi i nie mam do nich zaufania... nie poszły u mnie. W/w wymieniony opis poszedł bez problemów, ale dopiero na czystej instalce... Coś się dzieje z Fedorką po nich, zostają jakieś dziwne ustawienia, odwołania do nieistniejących modułów itp... i zaczyna się... Co do speedtouchconf, to niestety nie pomogę. Polecić mogę jeszcze przestudiowanie postów Błażeja Nowaka, czyli kolegi ebnowaka, imho najlepszego znawcy tego modemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał Napisano Maj 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 postawiłem fedorke od nowa, skompilowałem jądro ( dodalem obsługe hdlc) i zadziałało !!! tyle że o dziwo z firmware rev4.zip ( a ja nie mam srebrnego modemu !). jednak nadal mam pewien problem, ponieważ po restarcie skrypt ./speedtouchconf.sh trzeba odpalac od początku ( a wraz z nim wpisywac VPI/VCI, login, hasło) Po restarcie firmware nie jest widoczny... Czy ktos spotkał sie z tym problemem ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi