mariusz Napisano Sierpień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2004 Zauważyłem, że czasami po jakichś instalacjach trzeba ponownie wykonać modprobe, ewntualnie prościej (bo nie trzeba pamiętać nazwy modułu) Soundcard Detection. Tu nie ma to znaczenia - po restarcie maszyny jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2004 (edytowane) Witam .. zmienialem wtyczki .. i nic z tego .. tylko na arts .. nic sie nie burzy ... wszystko jest odtwazane .. ale nic nie slychac .. dziwne .. bo zaraz po instalacji bylo ok .. potem tylko zainstalowalem apt, mplayera, kadu, i dorzucilem mp3 do xmms'a .. i nagle przestalo dzialac .. -------------------------------------------------------------------------------- heh ..... nie ma to jak perspektywa przeprosin w98 .. udalo mi sie uzyskac w koncu dzwiek .. problem byl w pliku etc/modprobe.conf !!! poprawnie powinno byc : alias eth0 ne2k-pci alias snd-card-0 snd-intel8x0 install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : jajo 2-6-5-1-358, plyta AsRock k7s8xe r3.0 na sis748fx , karta dzwiekowa zintegrowana na plycie ------------------------------------------------------------------------------------- heh .. :/ niestety .. ale czasem ten dzwiek gdzies ginie .. zazwyczaj wylancza mi PCM w Kmix .. i wycisza .. , czasem zmienia wtyczke w Xmms'e, a czasem nie wiem co jest .. dzwiek raz jest raz nie ma .. nawet wrzucilem Kmixer na pasek .. i problem nie znikl ... bede wlaczyl dalej ;D ---------------------------------------------------------------------------------------- heh .. znow udalo mi sie uzyskac dzwiek .. tylo nie wiem co naprawde zrobilem .. bawilem sie plikiem /etc/asound.state byly tam ustawione dziwne wartosci .. na napisane bylo ze value jaest wartoscia Integer i powinno byc : ... value.0 31 value.1 31 .. a bylo value true .. a true to boolean jesli sie nie myle .. i ostatnim krokiem bylo wylaczenie w Kmix w zaawansowanych ICE958Capture Monitor .. i dzwiek sie pojawil .. heh .. i jak na razie nie znika Edytowane Sierpień 11, 2004 przez badyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 poprawnie powinno byc : alias eth0 ne2k-pci alias snd-card-0 snd-intel8x0 install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : Nie brakuje Ci linijki remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 ?? znow udalo mi sie uzyskac dzwiek .. tylo nie wiem co naprawde zrobilem .. bawilem sie plikiem /etc/asound.state byly tam ustawione dziwne wartosci .. W tym pliku program alsactl zapisuje ustawienia miksera :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi