4people Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Witam, Mam problem z firmie z drukowaniem materiałów pod windowsem na drukarce podpiętej do komputera z linuxem FC4 (serwer CUPS). W windowsie dodałem drukarkę sieciową, podałem adres sieciowy (192.168.1.2:631/printers/officejet5110), wybrałem odpowiedni sterownik, drukarka się zainstalowała, ale niestety nie mogę nic przez nią wydrukować. Czy aby móc drukować z windowsa potrzebuję jeszcze coś skonfigurować czy to na (_linuxie_ → Linuksie) ORT czy też windowsie? Bardzo proszę o pomoc... Z wyrazami szacunku, Robert Polak PS. Dodam, że na innych komputerach (z linuxem), dodawałem drukarkę przez serwer CUPS i drukuje bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 nie znam sie ...ale pokombinuj moze z uprawnieniami czy cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4people Napisano Maj 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 nie znam sie ...ale pokombinuj moze z uprawnieniami czy cos hmm...ale gdzie te uprawnienia??? w windowsie czy w linuksie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi