lysyr Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 witam. proboje zainstalowac fc z plyty. Po instalacji podczas startu komputera pojawia sie kernel panic, co jest troche dziwne, bo przeciez poowinien sam to wszystko skonfigurowac? dodam jeszcze ze windows na tym sprzecie chodzi bez zadnego ale. jest to fc[wersji nie pamietam] dolaczony do komputera fujitsu. Moze mial ktos juz podobny problem??? pozdrawiam. ps. nie moge przeczytac co to za kernel panic, gdyz nie mam akutalnie sprzetu przed soba? jakies domysly? bede wdzieczny za odpowiedz ps2 instalowalem juz wiele razy fc, ale takiego syfu jeszcze nie widzialem;] mozliwe ze jest problem z plyta cd. Czy moze to byc jeszcze wina np plyty glownej lub ramu??? chociaz z drugiej strony windows chodzi bez problemu;/ pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Co do kernel panic to ten temat zapewne był poruszany kilka razy. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=5715 po instalacji padło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Maj 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 doklanie, zaraz po instalacji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 nie moge przeczytac co to za kernel panic, gdyz nie mam akutalnie sprzetu przed soba? jakies domysly? pomysly beda jak podasz jaki masz sprzet, jaka konfiguracje fedory zainstalowales (wlacznie z opcjami) oraz jakie bledy wyskakuja, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Maj 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 (edytowane) jest to fujitsu-siemens v830 celsius. Nie wiem jaka to byla wersja bo osobiscie jej nie instalowalem. Wkrotce mam zamiar sie do niego wybrac i chcialbym sie dowiedziec co moze to powodowac? jest to dwuprocesorowa maszyna, oparta na 64 bitowych procesorach. dodam ze na tym sprzecie, byly instalowane tez inne dystrybucje miedzy innymi suse, i red hat. niestety zazwyczaj byly problemy juz z dzieleniem na partycje. Byla tez ze sypal sie zaraz po instalacji... wlasnie wrocilem od kolesia: oto jak wyglada caly przebieg instalacj: bootuje z dvd chcwile pozniej zawiesza sie, ostatnie co pojawia sie na ekranie to jakies komunikaty: PCI..... .... ... ... jest tego sporo i przytoczyc jest mi trudno wyglada jak by krzaczyl sie przy testowaniu szyny pci: co to moze byc??? odpowiedz: wina tego ze fc nie chciala sie instalowac to nieaktualny bios, wiele poprawek krytycznych etc. po zaaktualizowaniu wszystko poszlo pomyslnie... dzieki za pomoc ehhhh... Edytowane Maj 10, 2006 przez lysyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi