regedarek Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Cześć mam klawiaturke usb, bo bardzo mi niewygodnie uzywac tej laptopowej w domu, jak ją podpiąć, w ubuntu ją ładnie wykrywa, doradzcie coś sa jakieś menadżery użaądzeń na fedore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Gdybym miał odpowiedzieć na to co pierwotnie nazwa Twojego tematu sugeruje powiedziałbym: Tak, klawiaturę USB wpina się do potru USB. Teraz serio - powinna zostać wykryta sama, a odpowiedni moduł powinien załadować się automatycznie. Innymi słowy - podpinasz i piszesz. Jeśli u Ciebie to nie działa napisz jaka to klawiatura i czy system ją wykrywa, instaluje. Jak ja wypnę i wepnę mysz USB to widzę coś takiego: [root@localhost ~]# tail /var/log/messages May 5 12:29:57 localhost kernel: usb 2-2: USB disconnect, address 2 May 5 12:30:09 localhost kernel: usb 2-2: new low speed USB device using ohci_hcd and address 3 May 5 12:30:09 localhost kernel: usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choiceMay 5 12:30:09 localhost kernel: input: HID 1241:1177 as /class/input/input4 May 5 12:30:09 localhost kernel: input: USB HID v1.10 Mouse [HID 1241:1177] on usb-0000:00:13.1-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arukard Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Ja mam ten sam problem.Mam klawiature tracer ultra access.Na FC5 w centrum sterowania -> urzadzenia usb klawiature mi widzi a jednak ona nie dziala.Szukalem sterownikow do niej ale na stronie tracera ich nie ma.Nie wiem co zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi