justqw Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Witam, mam takie 2 problemy i proszę o rade: 1. gdy oglądam tv i zrebootuje kompa z głośników wydobywa sie nieprzyjemny szum. Gdy już sie załaduje kde i ustawie line-in off i potem na on - jest dobrze (późniejsza zmiana z on na off nie robi szumu). Gdy przed rebootem kompa wyłącze line-in też jest dobrze. Moje pytanie: jak zrobisz żeby przy bootowaniu nie było tego szumu? wyłączyć line-in przy boocie ? jak ? 2. mam głośniki 5.1 Dźwięk w kde amaroku filmach jest na wszystkie głośniki, zaś w tvtime tylko na 2 przednie. Bawiłem się suwakami i nic. Suwak line-in ustawia dźwięk tylko na tych dwóch głosnikach. W ustawieniach tvtime też patrzyłem. Ktoś rozwiązał podobny problem ? Pozdrawiam, Kamil Edit: pierwszy problem rozwiązałem, zaś drugiego nikt nie wie : ) czyżby nie ma kozaka ? =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2006 Ad. 1. Edit: pierwszy problem rozwiązałem moze podzielisz sie z nami rozwiazaniem ? Ad. 2. moze?: man tvtime.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2006 nie pamietam skladni, bylo w L+ plik sh amixer line-in unmute tvtime amixer line-in mute i tak odpalasz tvtime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Heh... Panowie! Po co skrypty. Po prostu odpal (używam gnome) #gedit /etc/tvtime/tvtime.xml znajdź linijkę: <option name="MuteOnExit" value="0"/> i zmień na: <option name="MuteOnExit" value="1"/> . Działa? Aha, w najnowszym Tvtime do wyłączenia dźwięku jest przyporządkowany "," zamiast "m" jak to było dawniej... czyli w wersjach <1.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi