xentri Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Przy wywołaniu komendy make lub make install wyskakuje mi takie coś [root@gl64-27 wifi]# make /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build /root/Desktop/wifi -I/root/Desktop/wifi/src/include -fomit-frame-pointer -O2 -Wall -Wstrict-prototypes -pipe -DZDCONF_WE_STAT_SUPPORT=1 -DHOST_IF_USB -DAMAC -DGCCK -DOFDM -DHOSTAPD_SUPPORT -DUSE_EP4_SET_REG -DDOWNLOADFIRMWARE -DfTX_GAIN_OFDM=0 -DfNEW_CODE_MAP=1 -DfWRITE_WORD_REG=1 -DfREAD_MUL_REG=1 -DENHANCE_RX=1 -DZD1211 src/zd1205.o src/zdasocsvc.o src/zdauthreq.o src/zdauthrsp.o src/zdmmrx.o src/zdshared.o src/zdhci.o src/zdglobal.o src/zdencrypt.o src/zdpmfilter.o src/zdpsmon.o src/zdsynch.o src/zdbuf.o src/zd1205_proc.o src/zdhw.o src/zddebug.o src/zdtkipseed.o src/zdmic.o src/zdusb.o src/zd1211.o make -C /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build SUBDIRS=/root/Desktop/wifi modules make: *** /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop. make: *** [all] Błąd 2 Próbuję zainstalować kartę wifi na usb PLANET Może ktoś wie jak mi pomóc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty123 Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Przy wywołaniu komendy make lub make install wyskakuje mi takie coś [root@gl64-27 wifi]# make /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build /root/Desktop/wifi -I/root/Desktop/wifi/src/include -fomit-frame-pointer -O2 -Wall -Wstrict-prototypes -pipe -DZDCONF_WE_STAT_SUPPORT=1 -DHOST_IF_USB -DAMAC -DGCCK -DOFDM -DHOSTAPD_SUPPORT -DUSE_EP4_SET_REG -DDOWNLOADFIRMWARE -DfTX_GAIN_OFDM=0 -DfNEW_CODE_MAP=1 -DfWRITE_WORD_REG=1 -DfREAD_MUL_REG=1 -DENHANCE_RX=1 -DZD1211 src/zd1205.o src/zdasocsvc.o src/zdauthreq.o src/zdauthrsp.o src/zdmmrx.o src/zdshared.o src/zdhci.o src/zdglobal.o src/zdencrypt.o src/zdpmfilter.o src/zdpsmon.o src/zdsynch.o src/zdbuf.o src/zd1205_proc.o src/zdhw.o src/zddebug.o src/zdtkipseed.o src/zdmic.o src/zdusb.o src/zd1211.o make -C /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build SUBDIRS=/root/Desktop/wifi modules make: *** /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop. make: *** [all] Błąd 2 Próbuję zainstalować kartę wifi na usb PLANET Może ktoś wie jak mi pomóc Pozdrawiam Tez probuje... Ale z tym bledem sobie poradzilem. Musisz zainstalowac zrodla kernela. I ustawic dowiazania build i source w /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/ Ja ustawilem build na /usr/src/redhat/BUILD/kernel 2.6.15/linux-2.6.15.......... a source: /usr/src/redhat/SOURCES i ok do pewnego momentu... Bo potem wywala mi cale strony bledow i warningow I tez nie wiem co zrobic. (_acha_ → aha) ORT instaluje wl-u356a sterowniki sciagnalem ze strony producenta A i zmienilem jeszcze w pliku makefile KERNEL_SOURCES na /lib/modules/2.6.15.........../sources Ale i tak nie dziala Prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Musisz zainstalowac zrodla kernela. I ustawic dowiazania build i source w /lib/modules/2.6.16-1.2096_FC5/ Ja ustawilem build na /usr/src/redhat/BUILD/kernel 2.6.15/linux-2.6.15.......... a source: /usr/src/redhat/SOURCES Nie, nie, nie. Po trzykroc NIE. Czy przy kompilacji programów korzystających przykładowo z Qt, też doinstalowujesz całe ich źródła czy tylko pliki nagłówkowe? Należy zainstalowac pakiet kernel-devel pasujący do używanych źródeł. Żadnych dowiązań. Poza tym widzę, że używasz jądra 2.6.15. Żeby sobie oszczędzic ponownej kompilacji zainstaluj nowszą wersję -> http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/updates/5/ Bo potem wywala mi cale strony bledow i warningow Wywala błędy, bo źródła były nieprzygotowane do kompilacji. sterowniki sciagnalem ze strony producenta Co to za sterowniki? Co to za karta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi