callou Napisano Maj 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 Mam taki frustrujący problem. Używam linuksa FC3 jedynie z konta zwykłego usera, używałem na początku firefoxa, ale ponieważ on potrafił się czasem bez powodu zamknąć po jakimś kliknięciu na stronie, więc postanowiłem używać systemowej mozilli. Wszystko było OK, chociaż czasem i mozilla popełniała jakieś błędy, bo trzeba było wymusić jej zakończenie, jednak działało wszystko dobrze przez kilka dobrych miesięcy, aż tu nagle ku mojemu ździwieniu polecenie mozilla w efekcie zupełnie nic nie daje w wyniku. Próbowałem to naprawić odinstalowując mozillę w sposób rpm -e --nodeps a potem instalując w sposób: yum install mozilla Ale po instalacji problem pozostał nierozwiązany. Mam nadzieję, że można to naprawić w sposób nietrudny, bo nie chcę instalować jeszcze raz swojego (_linuxa_ → Linuksa) ORT Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 Zazwyczaj działająca porada: usuń katalog z ustawieniami mozilli (.mozilla) z katalogu domowego, odpal mozillę i sprawdź czy problem nadal występuje Drugi (raczej obejście problemu) pobies SeaMonkey, nie potrzeba instalować a wygląda jak mozilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Maj 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 No niestety usunięcię katalogu .mozilla nic nie da ponieważ nawet z konta (_root'a_ → roota) ORT jest lipa i mozilla nie działa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 A pojawiają się jakieś błędy jak odpalisz mozillę z konsoli? Jeśli nie to ciężka sprawa, spróbuj jeszcze SeaMonkey... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Maj 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 To może yum install seamonkey? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2006 Skoro mozilla jest zainstalowana to musi być gdzieś plik uruchamiający. Jeśli takowy jest to wystarczy zrobić dowiązanie do /usr/bin/mozilla (chyba tutaj są wszystkie programy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi