Skocz do zawartości

Problem Z Lcd

kelsten

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem problem z instalacją FC5 az mi sie udało. Problem polegał na tym, ze nei mogelm prawidłowo zainstalować FC5 przy podlaczonym LCD na kablu DVI. Po instalacji wyskakiwalo czarne okno i trzeba bylo podac Login i password. Zainstalowalem na zwyklym kablu dziala i uruchamiam (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale po podlaczeniu spowrotem na kabel DVI dzieje sie to samo co wyzej przedstawilem. Nie dziala komenda startx, gdyz wyrzuca mi na kabvlu DVI error. Podsumowujac: dziala OK na tradycyjunym kabelku, a na DVI kiszka. Co z tym czynic??

Pozdrawiam

na innym systemie, lub dystrybucji live chodzi Ci monitor na DVI? jezeli nie to podejrzewalbym najpierw uszkodzony wtyk,

jezlei pojdzie np. na knoppiksie to podejrzyj plik xorg.conf w sekcji Monitor,

bo z tego co zrozumialem tryb tekstowy Ci sie uruchamia, dopiero przy przejsciu do X'ow system sie wykrzacza?

Witaj,

Mam to samo. Monitor Belinea 101903, karta graficzna Radeon 9200 Pro. Przy starcie systemu nie widać menu grub'a. W trybie tekstowym mogę ustawić dowolną rozdzielczość, natomiast na dvi tylko 640x480. Pod X-ami dvi działa prawidłowo. Nie udało mi się rozwiązać problemu. Po prostu mam podłączone oba przewody.

Jak masz podłączone oba przewody?? Mozna tak?? Tylko kiedy system wybiera, z którego przewodu ma korzystac?? Lcd mam chyba taki sam, teraz nie pamietam numeru produktu...

nie powinno sie stosowac dwoch kabli naraz, moze dojsc do przepiecia i spalenia karty graficznej albo plyty glownej - bo ona kompensuje przepiecie z karty graficznej (spotkalem sie z takim przypadkiem), chociaz w teorii producent powinien zadbac za uzytkownika o mechanizmy zabezpieczenia przed takimi zjawiskami jak zmiana kabli w trakcie pracy komputera

w teorii moga byc podlaczone dwa kable - wtedy karta graficzna zaczyna sprawdzac po DVI czy jest podlaczony - jesli tak wysyla tam obraz, jesli nie wysyla na D-sub