froziman Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 Siemka. Podczas wlaczanie jakiegos flimyu wyskakuje mi taki blad : Error opening/Initializing the selected video_out (-vo) device. Prosze o pomoc szybka bo chialbym sobi zachwilke film obejrzec pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lelad Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Prawdopodobnie musisz używać niewłaścivego urządzenia wyścia video. podaj w konsoli komendę "mplayer -vo help" aby zobaczyć listę dostępnych urządzeń wyjściowych video. Następnie próbuj wybrać jedno z nich np: mplayer -vo xv "nazwa filmu". Jeśki wybrane urządzenie działa dodaj je do pliku $HOME/.mplayer/config dopisując linię np. vo=xv. (oczywiście wpisz sterownik, który ci działa, najpewniej będzie to xv) Jeśli używasz GUI to wejdż w konfigurację i wybierz potrzebny sterownik video na właściwej zakładce. Pozdrowienia Lelad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 A ja sobie pozwolę (jak to zwykle ze mną bywa ) Na mały Off-topic. Wypróbujcie sobie komendę: mplayer -vo aa Plik_z_filmem - film wyświetlany w ASCII (_na prawdę_ → naprawdę) ORT fajna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stubby Napisano Listopad 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 Mam podobny problem ale z rozwiazania tego problemu nic nierozumiem. Jeli mozna napisać to jak dla tłoka to był bym wdzięczny (jestem poczatkującym uzytkownikiem fedory 8 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi