witek84 Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Moze ktos zna jakas przegladarke internetowa ktora bedzie zjadała mniej prcesu niz mozilla bo strasznie cezko u mnie chodzi. Chodzi o cos najprostrzego bez bajerów i przytupów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Epiphany. Odchudzona ale sympatyczna. Ja osobiście lubię niekiedy ją użyć, kiedy jestem zmęczony Mozillą.. Polecam. Jest w repo. Dla porównania Firefox zajmuje 84,5 MB pamięci, a Epiphany 28,6 MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 może po prostu Firefox? Milan - Od tygodnia chyba zabieram się do wypróbowania nowej Epiphany... Może najwyższy czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Najszybszy jest Links oraz dillo. Niestety, dillo ma nienajlepszą obsługę poskich liter, ale za to błyskawica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Epiphany jest oparta na gecko, działa bardzo dobrze i jest dość szybka.. Łączy więc dobre i szybkie działanie, a to duża zaleta. Jest to mój prywatny numer 2 wśród przeglądarek, zaraz po Firefoksie. Coppertop - wypróbuj, warto mieć taką przeglądarkę w swoim systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 dillo to była moja pierwsza myśl - trzeba jednak postawić sobie sprawę jasno: ta przeglądarka, mimo swoich licznych zalet wyświetli Ci poprawnie w okolicach 20% stron - reszta będzie trochę... hmm... "pokrzywiona" Jeżeli chodzi o links i inne tekstowe.. Cóż, warto mieć coś takiego jak links, albo w3m w razie padu iksów, ale żeby używać tego na codzień to trzeba bardzo nielubić obrazków i bardzo lubić klawiaturę Coś za coś - nie próbowałem epiphany, ale z tych, które znam nie kojarzę przeglądarki, która byłaby tak "używalna", jak Firefox i była od niego znacząco lżejsza. //edit: ale żeby nie było - to wszystko tylko moje subiektywne opinie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Eph ma o wiele mniej opcji konfiguracyjnych niż FFox ani tylu możliwości i rozszerzeńeń, ale za to jest sporo lżejszy (o 50 Mb pamięci) i wyświetla strony tak jak przeglądarka spod znaku lisa... A to jest bardzo ważne... No i nie jest tekstowa, a od tekstowych programów wielu ludzi odrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Ja używam Epiphany do zakupów w sieci itp, jest dość przyjemna. W repo nareszcie dali paczkę epiphany-extensions zawierającą np guesty myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Właśnie sobie Epiphany wypróbowuję. Całkiem fajna. Znacznie lżejsza, faktycznie. No, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Epiphany to przeglądarka napisana specjalnie dla Linuksa (coś jak K-meleon na windowsa) co pozwala na jej szybsze działanie. Można powiedzieć że to taki odchudzony Firefox. :] Jest jeszcze Galeon. Nie wiem czy korzystasz z KDE ale może Konqueror spełni Twoje oczekiwania (nigdy nie używałem go do przeglądania stronek ale raczej nie powinien pożerać tylu pamięci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derbich Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Polecam Operę - www.opera.com - idealna! Gesty myszy są nie do zastąpienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 dla masochistow lynx, dla mniejszych links, dla mnie firefox ale gez pluginow (10stron w zakladkach i [uosiu@localhost ~]$ ps aux USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND uosiu 2504 0.0 0.1 4392 1188 ? S 20:27 0:00 /bin/sh /usr/lib/firefox-1.5.0.2/run-mozilla.sh /usr/lib/firefox-1.5.0.2/f[code] wg. to to 6.8% z 768 ramu = 52mb. dodatki: adblock, skorka noia, forecastfox, fasterfox, perfomancing, flashgot i gmail notifer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Ja używam Firefoksa, standarowo Czasem jak zawiedzie to przeglądam net z Opery. Opera Rulezz Firefox - jeszcze bardziej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Ja też dlatego się nie specjalizuję w przeglądarkach.. Ale czasami dobrze jest włączyć coś odchudzonego:] Szczególnie jak się ma mało ramu i każdy Mb pamięci jest na wagę złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Jest chyba podobno nakładka graficzna na eLinks. Trzeba by było poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi