Kriss Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Witam Ściągnąłem sobie fedore 5 na cd. Wkładam do napędu i zaczyna bootować z płyty. wpisuje standardowo: linux text (mam laptopa). Wyskakuje mi, że nie znana komenda i błąd w configfile :/ jak nacisne od razu enter (tryb graficzny) to to samo, że nie znana komenda: 'linux' Ściągnąłem cd z innego serwera ftp i dalej to samo! RATUJCIE!! Chce przejść na fc5 z fc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 moze yumem go? wcisnij normalnie enter na starcie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 @uosiu: to już chyba było. jak nacisne od razu enter (tryb graficzny) to to samo, że nie znana komenda: 'linux' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Maj 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Było tzn co? Macie jakis pomysl na rozwiązanie tego problemu? Jak sie sprawdza sumy itp pod winda? nigdy tego nie robilem wiec moze juz czas? ale to chyba nie w tym problem, bo z roznych serwow sciagane i w ogole instalatora nie wlacza ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Sorry to było do uosia. Zaraz poprawię żeby nie było wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Macie jakis pomysl na rozwiązanie tego problemu? sprobuj: linux ide=nodma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Maj 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Niestety nie działa. Spisałem sobie dokładnie co mi się wyświetla, więc: bootuje sie płyta, wyskakuje logo fedory, jak zwykle. W tm miejscu nad napisem "boot:" Pojawia sie napis: "unknown keyword in config file" Wpisuje w linijce "boot:" cokolwiek np, "linux text" albo poprostu naciskam enter. Wyskakuje napis: " Could not find kernel image: linux text lub linux" zależy co wpiszę. Jeśli wpiszę to co Perl sugerował to znowu wyskakuje could not... itp. Najdziwniejsze jest to że płytka działa, u brata na stacjonarnym uruchamia si ebez problemów, media check pass. Jest inny sposób zainstalowania systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 widze ze z jakiegos powodu zle wczytal ci etykiete "linux", a wiec wpisz przy bootowaniu: vmlinuz text initrd=initrd.img jak jeszcze bedzie przerywal instalacje z powodu problemow w odczycie to daj: vmlinuz text ide=nodma initrd=initrd.img Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi