Ponury Napisano Sierpień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2004 Jakie zmiany i gdzie można o nich poczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2004 http://fedoranews.org/updates/FEDORA-2004-247.shtml [update] Jeśli chcesz być informowany na bieżąco o łatkach, itp. to zapisz się na fedora-announce-list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Sierpień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2004 Pierwsze zmiany to na dzień dobry konieczność zmiany konfiguracji trybu graficznego dla nvidii. Wywala tryb graficzny z powodu sterów Należy ponownie zainstalować stery Nvidii w trybie tekstowym tak jak to było ładnie opisane na forum wcześniej. Przynajmniej u mnie była taka konieczność. Ale już uporałem się z problemem i ponownie mam tryb graficzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitterek Napisano Sierpień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2004 Czy ma ktoś problemy z zamontowaniem partycji NTFS pod nowym kernelem? Zainstalowałem nową wersję obsługi NTFSu dla nowego kernela: kernel-ntfs-2.6.7-1.494.2.2.i686.rpm, ale przy próbie zamontowania partycji (poleceniem mount....) kosola się wiesza... Tak samo jest przy próbie automatycznego montowania przy bootowaniu - zwis.. Dodam że pod starszym kernelem wszystko działało bez zarzutu.... + Edit: na stronie linux-ntfs.sourceforge.net pojawił się update z rozwiązaniem powyższego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Sierpień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2004 Pierwsze zmiany to na dzień dobry konieczność zmiany konfiguracji trybu graficznego dla nvidii. Wywala tryb graficzny z powodu sterów Należy ponownie zainstalować stery Nvidii w trybie tekstowym tak jak to było ładnie opisane na forum wcześniej. Przynajmniej u mnie była taka konieczność. Ale już uporałem się z problemem i ponownie mam tryb graficzny. Występuje to przy każdej zmianie jądra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2004 Czy ma ktoś problemy z zamontowaniem partycji NTFS pod nowym kernelem? Zainstalowałem nową wersję obsługi NTFSu dla nowego kernela: kernel-ntfs-2.6.7-1.494.2.2.i686.rpm,... Pewnie były jakieś błędy, bo w tej chwili pakiety są niedostępne na NTFS-Project Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2004 A czy ktoś ma problem z terminalem? Bo u mnie nie działa! PS: Jednak poszedł po restarcie. PS2: Co jest z tym kernelem, czasami mi odpala tak że nie mogę nic na nim zrobić. PS3 No to mam jednak problem z tym kernelem. Na wcześniejszych wersjach tego nie mam. Po odpaleniu kompa udaje mi się tylko raz uruchomić kernela, gdy go zamknę i na nowo otworzę to po pierwsze odpala mi się strasznie długo, po drugie nie mogę w nim nic napisać, nie pojawia mi się nazwa usera i katalog w którym jestem. Wiecie co to może być? Asus A7N8X, 2000XP Athlon, 512DDR, ATI Radeon 9200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi