dradol Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Zaktualizowałem jądro z 2080 do 2111 i mam niestety teraz problem z ndiswrapperem.Dodam że miałem urządzenie USB i teraz niestety nic yumem nie mogę zrobić. Zasasałem z rpm-ów pakiety ndiswrappera adekwatne do wersji jądra i problem polega na tym ze wyskakuje błąd iż jest konflikt z poprzednim ndiswrapperem.Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 problem polega na tym ze wyskakuje błąd iż jest konflikt z poprzednim ndiswrapperem.Co robić? odinstalowac paczke z poprzednim ndiswrapperem, za pomoca: yum remove lub rpm -e jezeli by nie szlo to: rpm -e --nodeps po tym zainstaluj yumem nowe paczki z nadiswrapperem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dradol Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 właśnie problem z tym ze nie ma internetu dlatego że nie działa ndiswrapper. Zrobiłem w ten sposób że zaktualizowałem jądro - internet chodził - po aktualizacji nie gdyż niemoge go zainstalować na nowym jądrze.Co począc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 właśnie problem z tym ze nie ma internetu dlatego że nie działa ndiswrapper. Zrobiłem w ten sposób że zaktualizowałem jądro - internet chodził - po aktualizacji nie gdyż niemoge go zainstalować na nowym jądrze.Co począc? uruchom system na starym jadrze - wybierzesz to podczas uruchamiania w menu Gruba - net powinien dzialac, sciagnij najnowsze paczki z livna na dysk, odinstaluj stara paczke ndiswrappera i zainstaluj przez rpm -Uvh {nazwa_pakietu} lub przez yum localinstall {nazwa_pakietu} nowo pobrana paczke, mozesz tez po sciagnieciu nowej paczki z http://rpm.livna.org/fedora/5 przystapic od razu do instalowania za pomoca: rpm -Uvh --force {nazwa_pakietu} wtedy stare pliki z nadiswrappera zostana nadpisane, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dradol Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Wileki dzięki za szybką odpowiedź! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi