r2r Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Zainstalowałem korzystająć z YUMa Blendera program do grafiki 3D lecz po zainstaslowaniu niechce się nic włączyć. Gdy otwieram go przez konsle wyskakuje mi błąd: [artur@arturro ~]$ blender Using Python version 2.4 X Error of failed request: GLXBadContext Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 23 Current serial number in output stream: 23 mam Fedore 5 x86_64. I żeby niebyło to szukałem w paru miejscach ale nieznalazłem nic w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 moim zdaniem nie masz fglrx... ale ja jestem n00bem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 r2r zobacz: http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=10651 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r2r Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 r2r zobacz: http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=10651 odnosi się to do ATI a jam NVIDIA... moim zdaniem nie masz fglrx... zainstalowałem fglrx i system włączał się dość długo (ok. 8min) a Blender wyrzuca ten sam błąd Co można jeszcze zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 no to spójrz w FAQ. NVidia potrzebuje specjalnych sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r2r Napisano Maj 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Juz działa. Nie miełem po prostu sterowników zaostalowanych do NVIDI. jednakże pojawił się teraz inny problem. Akceleracje musze za każdym razem włączać ręcznie przez otwieranie fedory najpierw w trybie textowym, wpisując nvidia-config-display enable i dopiero po tym przełączać na tryb graficzny. A gdy zamykam Blendera lub okienko glxgears system się zawiesza. Co robić?? mam FC5 x86_64 kernel 2.6.16-1.2111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi