dodomela Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 chyba LAMa Witam nie wiem czy tutaj zadać to pytanie, ale chyba tutaj mianowicie: "Do prawidłowego funkcjonowania systemu Nnet na Twoim komputerze potrzebne są cztery niestandardowe pliki: * Pliki local_policy.jar i US_export_policy.jar (Java TM Cryptography Extension Unlimited Strength Jurisdiction Policy Files) autorstwa SUN Microsystems, umożliwiają wykorzystywanie bardzo silnych mechanizmów kryptograficznych, na których opiera się bezpieczeństwo systemu Nnet. * Pliki pkcs11wrapper.dll i iaikPkcs11Wrapper.jar opracowane przez IAIK (Institut für Angewandte Informationsverarbeitung und Kommunikationstechnologie) Politechniki w Graz, pozwalają wykorzystywać w systemie Nnet karty kryptograficzne. Na Twoim komputerze nie ma wszystkich tych plików i aby zacząć korzystać z Nnet musisz je doinstalować. Kliknij 'Automatycznie, a system zrobi to za Ciebie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej i zainstalować pliki samodzielnie, kliknij 'Ręcznie'. Instalacja opisanych wyżej plików, tak automatyczna jak i ręczna, wymaga uprawnień do zapisu w folderze, w którym zainstalowana jest maszyna wirtualna Java. W systemie Windows do wykonania tej operacji prawdopodobnie wystarczą uprawnienia tzw. użytkownika zaawansowanego." Na roocie zrobiło się z automatu, na userze pliczki zaciągnąłem. Pliki oczywiście są (/user/java/javaxx i /home/ja/.java), mają zmienionne zapis/odczyt i dalej nie chce działać na userze ? Jakaś sugestia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Może chown user:user?? Spróbuj zmienić właściciela tych plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi