real Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Mam taki niewielki (choć dosyć irytujący) problem z wyłączaniem komputera w FC5. Komputer zamiast wyłączyć się (zgodnie z moją wolą) przeładowuje się i uruchamia ponownie. Pomyślałem sobie, że jest to związane z ACPI, więc w opcjach grub.conf dałem "acpi=off". Niestety - nie pomogło. Kiedyś, (we wcześniejszych wersjach mandrake'a - bo na nim kiedyś działałem) jakoś ten problem wygooglałem (pamiętam, że dawałem jakąś opcję w lilo). Niestety, w tej wersji FC5 nie mogę nic znałeźć w tym temacie. Być może ktoś już to rozpracował - byłbym wdzięczny za podpowiedź . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 jaką komendą wyłączasz system? spróbuj: shutdown -h poweroff halt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 sprobuj opcji: acpi=force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
real Napisano Maj 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 jaką komendą wyłączasz system? spróbuj: shutdown -h poweroff halt Probowalem chyba wszystkich - przy kazdej z komend wynik jest taki sam - reboot zamiast wylaczenia kompa. sprobuj opcji: acpi=force Niestety ta opcja rowniez nie daje rezultatu Dzieki za zainteresowanie - moze jeszcze ktos cos mi zasugeruje Z tego co pamietam - problem dotyczyl tylko kart nvidia. Z faktu, ze na Forum temat nie jest poruszany wnioskuje, ze nie wszystkich typow. Ja mam GF4 MX440. Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 hmm.. wymuszenie acpi zazwyczaj dzialalo w kompach w ktorych wystepowal taki problem, sprobuj jeszcze opcji: apm=poweroff lub apm=off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi