R_Przemek Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Postępując zgodnie z opisem na stronie http://fedora.pl/index.php?option=content&...task=view&id=20 przy instalacji 2 pakietu ( rpm -ivh mplayer-1.0pre2-1.i686.rpm ) pojawiła mi się informacja że XFree86-Libs >= 4.0.3 jest wymagany przez MPlayer. Więc pobrałem paczkę *.rpm z tym XFree i instalnołem ją, dalsza instalacje przebiegła pomyślnie a program się uruchomił i odtwarzał poprawnie. Tyle że po restarcie systemu FC5 już się nie włączyła, pojawił się jakiś błąd XWindow... i teraz moje pytanie jak najłatwiej i tak żeby niczego nie popsuć zainstalować Mplayera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Tamten opis jest 'trochę' stary. Wywal to co zainstalowałeś i zainstaluj mplayera yumem (yum install mplayer). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Maj 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 czyli: yum install mplayer yum install mplayer-gui yum install mplayer-skins yum install mplayer-fonts yum install mplayerplug-in Potem all-20060501.tar.bz2 rozpakować do /usr/lib/win32 i będzie działać ?? a dobre kodeki wybrałem ?? chodzi mi o ten link all-20060501.tar.bz2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 a dobre kodeki wybrałem ?? chodzi mi o ten link all-20060501.tar.bz2 Dobre bo najnowsze. Można powiedzieć, że to najlepszy wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 yum install mplayer yum install mplayer-gui yum install mplayer-skins yum install mplayer-fonts yum install mplayerplug-in Potem all-20060501.tar.bz2 rozpakować do /usr/lib/win32 i będzie działać ?? proponuje to skrocic yum install mplayer mplayer-gui mplayer-skins mplayer-fonts mplayerplug-in co do kodekow to rowniez warto zainstalowac paczke: yum --enablerepo=atrpms w32codec (co prawda repozytorium ATrpms nie radze uzywac bez wnikliwej znajomosci budowy pakietow - poniewaz niektore paczki stamtad podmieniaja pliki systemowe, jednak w tym wypadku zainstalowanie tej paczki jest bezpieczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Maj 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 " Nothing to do " mi się pojawia jak chcę cokolwiek z powyższych zainstalować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 " Nothing to do " mi się pojawia jak chcę cokolwiek z powyższych zainstalować ... Oznacza to, że masz zainstalowane. Możesz to zweryfikować wpisując w konsoli rpm -qa | grep mplayer BTW: repo dodane z FAQ? a dobre kodeki wybrałem ?? chodzi mi o ten link all-20060501.tar.bz2 Skąd Ty wziąłeś informacje o nich? Na stronie mplayera nic nie pisze, żadnego linku do nich, nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi