MC' Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 Witam, Mam być może trywialny ypytanie: Czym się różni klient DHCP od klienta DHCPD (to nie jest ten sam program)? Z góry dziękuję za cierpliwość ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 D, jak demon... po więcej zapraszam na google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 ^^ no tak tyle to i ja wiedziałem ale jakbyś przeczytał nie wtym jest mój problem a pytam bo właśnie nie bardzo mogę znaleźć rozróżnienie klientów Chodzi mi tu o coś co się wie "DHCP client daemon" - np w wersji Dhcpcd-1.3.22-pl4. Czym się to różni od zwykłego klienta DHCP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/DHCP Może być, czy dalej nie to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/DHCP Może być, czy dalej nie to? dzięki ale liczyłem na to że wiesz gdzie mnie odsyłasz ;P nie wrzucaj prosze pierwszego lepszezgo linku z googla bo tyle to ja też potrafię i nie potrzebowałbym tu pisać gdyby tam było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 Wydawało mi się, że wiem, gdzie Cię odsyłam ;P W dystrybucjach Linuksa serwer ISC DHCP jest zwykle dostępny w pakiecie pod nazwą dhcpd (ang. Dynamic Host Configuration Protocol Daemon). Jeżeli pytasz, "Czym się różnią" i podajesz wersję "Dhcpcd-1.3.22-pl4", to dla mnie powyższy cytat jest odpowiedzią na to pytanie... Chyba, że źle zrozumiełem Jeżeli tak, to przepraszam, pokornie proszę o wybaczenie i doprecyzowanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 Czym się różni klient DHCP od klienta DHCPD (to nie jest ten sam program)? to może tak: DHPC - to protokół DHCP (może być obsługiwany przez router z odpowiednim programem, przez linuksa np przez program dhcpd, przez windowsa z odpowiednim softem (nie wiem jak sie nazywa chyba serwer dhcp ) DHCPD - to program który obsługuje protokół DHCP pod linuksem tak jak: serwer www apache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi