slammer Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Zmuszony byłem aby sformatować partycje z windowsem 2k3 server, a na innej partycji miałem linux slackware. Jakimś sposobem wywaliło mi lilo i teraz komputer przy włączaniu (_odrazu_ → od razu) ORT włącza windowsa nie pytając mnie o wybór systemu. Pytanie jest takie: czy istnieje jeakaś instalacyjna wersja lilo np z cd aby ją zainstalować i mieć znowu możliwość wyboru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 wrzuc do napedy plytke linux rescue, albo knopixa albo jakas inna wersje (_linuxa_ → Linuksa) ORT liveCD a potem podmontuj sobie system np pod /mnt/systemik odpal go w chroocie: chroot /mnt/systemik a potem inatalacja lilo: lilo (nie pamietam czy dla lilo podaje się partycje ale sprawdz w man lilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 a skąd wziąć tą płytke linux rescue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Wrzuc do napedu płyte nr=1 linuksa którego bootloader chcesz odzyskac . Gdy ukaze sie linijka BOOT; wpisz linux rescue i postepuj zgodnie ze wskazaniami instalatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 ok Wielkie dzięki już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi