kubast Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 (edytowane) zainstalowałem javę! udało się! firefox podaje, że jest wtyczka: niestety! jak wejdę na stronę testową javy czy na kurnik to kapa... fakt nie pojawia się już to irytujące ogłoszenie o brakującej wtyczce... ale nic się nie dzieje! tańczący duke się nie pojawia... nie włącza się żaden stół do gry etc. co zrobić jeszcze żeby to ruszyło?? Proszę zakładać tylko 1 temat, a nie 3 o identycznej treści! Edytowane Maj 16, 2006 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Wydaje mi się, że nie masz praw dostępu z poziomu zwykłego użytkownika do pliku wtyczki. Tego dowiązania, które zrobiłeś. Sprawdź prawa tego pliku w katalogu z pluginami Firefoksa: ls -l libjavaplugin_oji.so I napisz co wypluje. EDIT: Dlaczego aż trzy razy napisałeś ten temat ?? Śmiecić forum nie wypada. Chyba moderacja musi posprzątać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 z polecenia ls -l libjavaplugin_oji.so jest tak: lrwxrwxrwx 1 root root 53 maj 16 16:45 libjavaplugin_oji.so -> /opt/jre1.5.0_06/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so o kurcze! fakt! trochę naśmieciłem, ale jestem totalnie wkurzony tą zabawą w JAV... przepraszam za bałagan i proszę o sprzątnięcie niepotrzebnych tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 su - idz do ~/.mozilla/plugins i daj chmod twoja_nazwa_usera:twoja_nazwa_usera libjava*.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 chmod twoja_nazwa_usera:twoja_nazwa_usera libjava*.* i oto: chmod: błędne uprawnienia `mojej_nazwy_usera' więc ja się pytam: WTF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 A sprawdzałeś inne przeglądarki? (Opera, Konqueror) Być może to wina Fx, sprawdź i nie denerwuj się tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 sprawdziłem teraz! działa na Konquerorze, a Opery nie lubię więc nawet nie instalowałem więc co teraz? UPDATE: rozpędziłem się nieco! otóż na java test pod Konquerorem pojawia się tańczący hipcio z informacją o zainstalowanej poprawnie javie... ale na czaterii (bleeee) otrzymuję komunikat, że javy brak... kurnik jak w FF w ogóle kaput! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Sprawdzić czy zaznaczyłeś opcję żeby używał javy Co do Fx to wyszyść ustawienia (.mozilla(?)) i sprawdź czy zadziała na "czystym" Fx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 jeśli chodzi Ci o włączanie w opcjach FF javy to jest włączona! jak widać na załączonym obrazku spróbuję wyczyścić wszystko i mam nadzieję, że to w końcu ruszy UPDATE: i kapa! i jak się tu nie wkur..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 UPDATE: i kapa! i jak się tu nie wkur..... Nie denerwuj się. Sprawdziłem u siebie javę i także nie działa Wcześniej działała... Pewnie znowu coś zmienili w javie lub winna jest java z Fedory. Jeśli znajdę rozwiązanie to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Uosiu sie pomylił Zamiast polecenia chmod, powinno być chown. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 ja wedlug faq robilem jave i smiga moze zmiencie kontekst bezpieczenstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2006 Zamiast polecenia chmod, powinno być chown. wpadłem na to sam... ale to i tak nic nie dało! ja wedlug faq robilem jave i smiga moze zmiencie kontekst bezpieczenstwa? możesz jaśniej... jestem n00b Nie denerwuj się. Sprawdziłem u siebie javę i także nie działa sad.gif Wcześniej działała... Pewnie znowu coś zmienili w javie lub winna jest java z Fedory. Jeśli znajdę rozwiązanie to dam znać. ok to jak coś to pisz... i dołącze się tutaj z innym pytaniem: otóż po wyłączeniu komputera cały czas miga mi dioda w modemie (na czerwono) oraz cały czas "świeci" się laser w myszce (optycznej) jak to zniwelować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2006 ja wedlug faq robilem jave i smiga moze zmiencie kontekst bezpieczenstwa? możesz jaśniej... jestem n00b chodzi o: http://faq.fedora.pl/#java rowniez zrobilem wedlug tego przepisu i chodzi, i dołącze się tutaj z innym pytaniem: otóż po wyłączeniu komputera cały czas miga mi dioda w modemie (na czerwono) oraz cały czas "świeci" się laser w myszce (optycznej) wink.gif jak to zniwelować? to wynika ze specyfikacji ATX, komputer jest zasialny napiecie 5V - dzieki niemu mozna wlaczyc komputer z sieci (WakeOnLAN), modemu (WakeOnModem), za pomoca myszki lub klawiatury itp. mozesz poszukac w biosie opcji wylaczenia rozszerzonych funkcji, wtedy napiecie nie bedzie podtrzymywane w myszce, czy modemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orion1712 Napisano Maj 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2006 Ja zainstalowałem javę wg. http://home.gagme.com/greg/linux/fc5-tips.php i działa, ale przy FC4 nie chciała działać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi