crusiek Napisano Lipiec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Cześc, pytanko mam takiej natury: Kiedys tam dawno dawno temu, za górami, za lasami, kupiłem sobie kamerke creative'a Webcam Live! no i mam problem na fedorce, nie mogę znaleźc sterowników pod nią... czy macie jakiś pomysł, czy do niej w ogóle są stery działające pod linuchem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 google nic nie wskoralo? http://www.google.com/search?hl=en&q=c...+Google&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crusiek Napisano Lipiec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Tak, jakis czas temu meczylem google na ten temat i nic mi nie wyszlo tzn. nie znalazlem sterów pod ten model zeby na fedorce dzialalo, mialem nadzieje ze znajdzie sie jakas osoba, która juz cos takiego wymeczyla Ale widze ze komus sie udalo jednak cos takiego uruchomic na ubuntu, zaraz zabiore sie do dalszych prób a o wynikach dam znac. Dzi eki --- No i nie wiem, sciagnalem stery ov511... zainstalowalem (przy okazji zainstalowalem tez camE i camorama) no i kurcze nie mam kontaktu z urzadzeniem. jechalem wg instrukcji z plikow instalacyjnych drverow, urzadzenie podpiete jest pod /dev/video0/ ale tylko w teorii bo w prktyce to chyba nie dziala, wykonalem tez odpowiednie modproby.... dokladny model mojej kamerki to: 73VF005000000. Jak ktos cos takiego juz robil prosilbym o kontakt bo ja cos zlamilem zapewne :/ Jesli chodzi o te stery to w opisie suportowanych modeli nie znalazlem tego akurat modelu :/ albo jestem slepy... meczarni ciag dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Tak, jakiś czas temu męczyłem google na ten temat i nic mi nie wyszło tzn. nie znalazłem sterów pod ten model żeby na fedorce działało, miałem nadzieję że znajdzie się jakaś osoba, która już coś takiego wymęczyła Ale widzę że komuś się udało jednak coś takiego uruchomić na ubuntu, zaraz zabiorę się do dalszych prób a o wynikach dam znać. Dzi ęki --- No i nie wiem, ściągnąłem stery ov511... zainstalowalem (przy okazji zainstalowalem tez camE i camorama) no i kurcze nie mam kontaktu z urzadzeniem. jechałem wg instrukcji z plikow instalacyjnych drverow, urzadzenie podpięte jest pod /dev/video0/ ale tylko w teorii bo w prktyce to chyba nie działa, wykonałem też odpowiednie modproby.... dokładny model mojej kamerki to: 73VF005000000. Jak ktos coś takiego już robił prosiłbym o kontakt bo ja coś zlamiłem zapewne :/ Jeśli chodzi o te stery to w opisie suportowanych modeli nie znalazłem tego akurat modelu :/ albo jestem ślepy... męczarni ciąg dalszy. Musisz doinstalować wszystkie biblioteki lib i devele, a poza tym pod FC5 nigdy mis się to nie udało, a pod FC4 działa aż miło. Troszkę dziwne, ale widocznie tak musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi