d3f3nd3r Napisano Sierpień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2004 Witam wszystkich! Mam problem ze skonfigurowaniem karty ISA kompatybilnej z sb16(pod win shit'em wykrywa ja jako Crystal WDM MPU-401 compatible)Wiem ze jak mialem jeszcze PLD to ustawialem ja w alsie jako sb16 i działało. Teraz niestety nie moge sie z tym uporac..... Z gory dzieki za wszelkie wskazowki ! d3f3nd3r __________________ "Kobieta jest jak tajfun....gdy przychodzi jest ciepła i wilgotna.....a gdy odchodzi zabiera dom i samochód" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2004 Przydałaby się dokładniejsza nazwa... Przegrepuj dmesg lub zobacz co jest napisane na karcie - pewnie istnieje jakiś sterownik do tej karty i nie trzeba będzie dawać modułu snd-sb16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3f3nd3r Napisano Sierpień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2004 w dmesgu znalazlem takie oto interesujace linijki: isapnp: Scanning for PnP cards... isapnp: Card 'Crystal Codec' isapnp: 1 Plug & Play card detected total wyglada na to ze ja wykrywa tyle ze ma problem z dobraniem sterownika ..... Czy ma ktos jakis pomysl ? d3f3nd3r --------------------------------- "too many times you've woken up depressed...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2004 isapnp: Scanning for PnP cards... isapnp: Card 'Crystal Codec' isapnp: 1 Plug & Play card detected total ManowaR miał podobny komunikat i jemu działało to: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...findpost&p=4188 Będziesz musiał potem wyłączyć wyciszenie dźwięku i podgłośnić potencjometry w programie alsamixer. Ciężko jest tak coś powiedzieć, jeśli nie znasz dokładnie swojej karty. Gdyby nie działało, to pozmieniaj wszystkie sn-cs4232 na snd-sb16. https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=115885 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3f3nd3r Napisano Sierpień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2004 pomoglo !!! dziekuje i pozdrawiam! d3f3nd3r __________________ "Kobieta jest jak tajfun....gdy przychodzi jest ciepła i wilgotna.....a gdy odchodzi zabiera dom i samochód" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi