sq9jti Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 Witam, mam takie zapytanie, instaluję sobie log radiowy i wszystko jest ok do momentu, kiedy sprawdza sobie źródło. Wyskakuje błąd, że jest potrzebna biblioteka libexpat.so.1. Zrobiłem powiązanie z...0.5.0 wg wzoru znalezionego gdzieś tam w sieci, ale dalej jest zonk. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? Nie chciało chodzić pod Mandriva 2006, stwierdziłem, że spróbuję pod FC5. Jestem względnie laikiem w dziedzinie (_linuxa_ → Linuksa) ORT, zmuszony byłem wychować się w oknie, za co przepraszam. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. ^cypis^ vel. SQ9JTI link do xlog: http://www.qsl.net/pg4i/linux/xlog.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 expat jest w core FC5 wiec nie przypuszczam zeby Ci go brakowalo... Pokaz rpm -qa expat* oraz yum provides libexpat.so.* (bo ja nie mam jak sprawdzic...) Ale poniewaz pisales cos o zrodlach to mi sie wydaje ze po prostu potrzebujesz devela yum install expat-devel Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi