zbyszekduzy Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Czy wystarczy zmiana nazwy montowanych partycji fat w pliku /etc/fstab np było : /dev/hda1 /mnt/c vfat................. na: /dev/hda1 /mnt/dane vfat.......... aby partycje zmieniły nazwy ? partycje mam już zamontowane na stałe ale chcę zmieni wyświetlane nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 jak będziesz miał folder /mnt/dane/ to wystarczy zmienić wpis w ww. pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Czy wystarczy zmiana nazwy montowanych partycji fat w pliku /etc/fstab np było : /dev/hda1 /mnt/c vfat................. na: /dev/hda1 /mnt/dane vfat.......... aby partycje zmieniły nazwy ? partycje mam już zamontowane na stałe ale chcę zmieni wyświetlane nazwy Tak wyświetlone nazwy zamontowanych partycji zmienią nazwy. To wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Lipiec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 oki po utworzeniu nowych punktów montowania i zmianach w /etc/fstab mam co chciałem pozostały mi jednak stare punkty ze starymi nazwami chciałem to odmontować ale : [root@c137-29 ~]# umount /mnt/c umount: /mnt/c: not mounted [root@c137-29 ~]# :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Punkt montowania to jest zwykły katalog. Możesz go usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi