mastermk Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Czesc mam problem z instalacją Mplatera na athlonie 64 3.0.(Mam fedore 5 przystosowana do 64 bitowych procesorów) Mam gcc 4.03. Sciagam mplayera. Wywoluje ./configure --disable-gcc-checking (albo ./configure --target=athlon_xp --cc="gcc -m32" --as="as --32" --with-extralibdir=/usr/lib --dissable-gcc-checking) i wydaje mi sie ze wszystko przebiega bez problemow. Za to gdy wywoluje ./make wyskakuje po po pewnym czasie error : memory input 4 is not directly addressable (in function do_a_deblock_MMX2) Nie mam pojęcia co z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 A co nie ma mplayer'a w repozytoriach !!?? yum install mplayer mplayer-gui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 yum install mplayer.x86_64 --target=athlon_xp Że co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastermk Napisano Lipiec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 yum install mplayer.x86_64 Że co? --target=athlon_xp --cc="gcc -m32" --as="as --32" --with-extralibdir=/usr/lib jest opcja podana na oficjalnym forum mplayera. Ale nie pomaga. O to chodzi ze komp na ktorym mam linucha nie jest podlaczony do netu - wiec yum odpada. A nie moze mi nikt cos poradzic bez yuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 yum localinstall i rpm -Uvh o ile sie nie myle PS: wszystko jest na forum. PS2: zapomnialem sciagasz pakiety z http://fedoraproject.org/wiki/Extras lub http://rpm.livna.org/configuration.html o czyms jeszcze zapomnialem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Jeszcze poczytaj o yumdownloader. Ściąga wszystkie zależności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi