popell Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 witam sciagnalem ostatnio paczke rar ale jak ja rozpakowac kiedys poruszalem ten temat ale chyba go skasowano bo nie widze go nigdzie na forum prosze o jakies wskazowki dodam ze sa ta 3 czesci tego co sciagnalem i jest zalozone haslo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 yum install unrar ale sam go nie uzywam wiec nie wiem jak sobie radzi z zahaslowanymi dzielonymi archiwami. Rozwiazaniem sprawdzonym dzialajacym w 100% jest zainstalowanie WinRARa pod wine Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 hm... unrar jest konsolowy wiec jak dla mnie odpada bo konsoli nie lapie :/ a winrar moze byc ok ale jak go uruchomic pod wine ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 hm... unrar jest konsolowy wiec jak dla mnie odpada bo konsoli nie lapie :/ a winrar moze byc ok ale jak go uruchomic pod wine ?? Jest "konsolowy". Wystarczy jednak, ze masz jakas graficzna nakladke dzieki ktorej z niego skorzystasz, np. krusader, ark i zapewne wiele wiele innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 unrar jest konsolowy, ale się integruje z gnome'owym archiwizerem. Więc działa bez problemu w X'ach tak samo jak w przypadku tar'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 moze i sie integruje ale czemu nie zinegrowal mi sie z wbudowanym zarzadca archiwow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 Nie zintegrował się?? Hmm... U mnie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 wlasnie mnie to tez zdziwilo troche bo wczesniej sie integrowal a teraz nie :/ ale cos powalcze moze sie uda ale prosil bym wam tez o pomoc. a moze znacie jakis program z graficznym interfejsem ktory obsluzy rar podzielony na kilka czesci z haslem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 Jeśli chodzi o uruchamianie Winrara pod wine'm to nie ma takiego sensu. Według mnie to powinieneś zacząć używać konsoli Powinieneś znaleźć jakieś info na Wiki.Fedora.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 ok ale to moze pozniej najpierw musze roziwazac ten problem mam nadzieje ze uda mi sie z wami to zrobic a moze cos doinstalowac trzeba zeby sie zintegrowal albo mu jakos pomoc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 ok ale to moze pozniej najpierw musze roziwazac ten problem mam nadzieje ze uda mi sie z wami to zrobic a moze cos doinstalowac trzeba zeby sie zintegrowal albo mu jakos pomoc ?? Czasem jest tak, ze trzeba uruchomic jakiegos kreatora konfiguracji(wizard'a). Napisz jeszcze z jakiego programu chcesz skorzystac, bo nie rozumiem tego: z wbudowanym zarzadca archiwow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 @!Ci - W Gnome jest zarządca archiwów - tak się ten program nazywa w menu Gnome'a. A jego właściwa nazwa to File Roller Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 no bo nie zintegrowal mi sie unrar z zarzadca archiwow ktory jest bezposrdenio w fc i moze jakos da sie pomoc w zintegrowaniu tego albo jakis inny program radzicie do rozpakowywania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 no bo nie zintegrowal mi sie unrar z zarzadca archiwow ktory jest bezposrdenio w fc i moze jakos da sie pomoc w zintegrowaniu tego albo jakis inny program radzicie do rozpakowywania ?? Wątpie czy coś takiego istnieje. Zawsze możesz sam napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2006 @popell - imho stracisz więcej czasu na szukanie rozwiązania tego problemu niż byś poświęcił na nauczenie się obsługi unrar'a z konsoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi