KozaCk Napisano Sierpień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Witam Zainstalowałem vmware workstation 5.5.1 build-19175. Instalacja jakoś przeszła, choć niebyła łatwa. Teraz wyskakuje mi owy błąd: [krzysiek@localhost ~]$ /usr/bin/vmware /usr/lib/vmware/bin/vmware: error while loading shared libraries: /usr/lib/vmware/lib/libgdk-x11-2.0.so.0/libgdk-x11-2.0.so.0: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied ...i nie wiem co zrobić z tym fantem. jakies pomocne sugestje? a i w ogóle mam fc5 z przekompilowanym jądrem 2.6.17.7 dla EMT64 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Sierpień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Lazy Man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Pytania tego typu pojawiaja sie kilka razy dziennie - moze by gdzies podpiac watek lub umiescic przynajmniej linka z wiki na hasla / czesci hasel error while loading shared libraries i cannot restore segment prot after reloc: Permission denied bo jest to juz dosc dobrze opisane na forum a ludzie ciagle o to pytaja bo zle szukaja. Noobom komunikat ten wcale nie musi sie kojarzyc z SELinux'em... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Ale podpięty jest o SELinux Gajownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaCk Napisano Sierpień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Pomogło, rzecz jasna... szukałem informacji o instalacji, ale na taki błąd się nie natknałem. google też zbytnio niepomagało. teraz już bede więdział że taki, lub analogiczny błąd moze być spowodowany SELinux. dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2006 Ale podpiety jest o SELinux Gajownika.Ale (jak sam widzisz) ludziska nie wiedza ze maja szukac o problemach z SELinux... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi