Livio™ Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 Zainstalowałem ze źródeł pakiet Icon Naming Utils. Konfiguracja bezbłędnia poszła. Make i make install również bezbłędnie. Z kolei skrypt configure pakiet Tango Icon Theme nie wykrywa mi tego. Zacząłem tak "./configure" i było źle. "./configure --disable-icon-naming-utils --enable-png-creation" wywala to samo :/. Znacie może rozwiązanie tego durnego problemu? W /etc/profile.d nie ma żadnego skryptu typu icon-naming-utils.sh . Wiem tylko, że plik .dtd siedzi w /usr/local/share/dtds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 Może wypisz szczegółowo, krok po kroku, co robiłeś i jakie efekty to dawało, to będzie łatwiej pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 No właśnie, może lepiej konkrety, czyli dokładnie co wypisuje etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 Skrypt configure dla Icon bla bla ładnie, bez błędów się zakończył (kod zakończenia 0 w config.log) Make zakończyło się dziwnie, ale bezbłędnie, gdyż tylko 1 plik miało chyba do stworzenia. Make install skopiowało pliki gdzie trzeba. Configure dla samego motywu ikon nie wykrywa pakietu. Co wy jeszcze konkretnie chcecie? Błędy wypluwa tylko configure dla motywu ikon. Krok po kroku? Napisałem po kolei, co robiłem... Zainstalowałem z RPM. Teraz mam to, co dziwne jest. checking icon-naming-utils >= 0.7.2... yes configure: error: ImageMagick is required to build tango-icon-theme root@livio-desktop tango-icon-theme-0.7.2]# rpm -qa ImageMagick ImageMagick-6.2.5.4-4.2.1 Mam to cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 yum install ImageMagick-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 No nie... Znowu te devele . Yum chce aktualizować ImageMagick, a nie tylko devele. Nie spieprzy mi się system? Już nie raz mi się to zdarzyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 No nie... Znowu te devele . Zawsze jak przy próbie kompilacji configure pisze, że czegoś brakuje to sprawdzasz nie tylko czy masz sam pakiet, ale czy masz też -devel. Yum chce aktualizować ImageMagick, a nie tylko devele. Nie spieprzy mi się system? Już nie raz mi się to zdarzyło... Nie sądzę, ale jeśli naprawdę się obawiasz, zawsze w yumie możesz wyłączyć repo updates-released. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Dependencies Resolved ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: ImageMagick-devel i386 6.2.5.4-4.2.1.fc5.3 updates 992 k Installing for dependencies: ghostscript-devel i386 8.15.2-1.1 updates 39 k lcms-devel i386 1.15-1.2.1 core 151 k Updating for dependencies: ImageMagick i386 6.2.5.4-4.2.1.fc5.3 updates 3.1 M ghostscript i386 8.15.2-1.1 updates 8.6 M Transaction Summary ============================================================================= Install 3 Package(s) Update 2 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 13 M Is this ok [y/N]: Jak mi zepsuje system to się wnerwię... Nie sądź, bo sam będziesz sądzony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Nie czaje, jak instalująć devele można rozwalić system... Do tego wszystkiego, jak można nie zrobić na początku yum update? Widze po wymaganych paczkach, że tego nie zrobiłeś... _____ Mi się lekko rozwalił system po instalce dwa dni temu nowego kernela, kmod-nvidia i kmod-ntfs. Ale to rozwalenie charakteryzuje się tym, że poprostu na starcie systemu partycje ntfs nie są automatycznie montowane i nie mam akceleracji. Wszystko inne działa dobrze. Jak bym się tak za każdym przy update/install miał zastanawiać, czy mi system padnie, to bym go chyba przestał używać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 ImageMagick i386 6.2.5.4-4.2.1.fc5.3 updates 3.1 M ghostscript i386 8.15.2-1.1 updates 8.6 M To nie są devele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Bo instaluje najnowszą dostępną wersje develi, a że w systemie masz starsze wersje tych paczek to ściąga nowsze. --disablerepo=updates powinno pomóc przy instalacji develi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Zrobiłem to już 2 dni temu. Ładnie się zainstalowało, ale w pakiecie ikon nie mam ikon o rozmiarach większych niż 22x22, ani żadnych ikonek folderów itepe. Do kitu :/. Aczkolwiek dzięki za pomoc :|. I również wyłączyłem repozytorium updates. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Minęły 3 dni... Mam pytanie → jest jakiś sposób na łatwą i przyjemną konwersję pakietu ikon GNOME na pakiet ikon KDE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Październik 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Może to nekroposting, ale łatwo skonwertować pakiet ikon GNOME do KDE. Żadna filozofia. Uwzględniając duże litery otwieramy plik index.html w jakimkolwiek edytorze i Zamieniamt Categories na Applications, Stock na Actions i Places na FileSystems i gotowe . Żadna filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi