Wolek Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 zainstalowalem fedorke i jak przyszlo do wykrywania dzwieku to wykryla ona karte via VT8233A / AC97 czyli dobrze, ale jak wciskam przycisk testuj dzwiek, badz puszczam jakiegos wawa to nic nie slysze, w mixerze glosnosc mam na max, czy ktos mial podobmy problem lub wie jak go rozwiazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Witam .. poszukaj na forum, wyprobuj jak sie nie uda napisz co zrobiles.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 szukalem juz na forum i ktorys z moderatorow napisal nawet ze ma dzwiek na identycznej plycie gownej jak ja mam(Soltek SL-75DRV5 ze zintegrowana muzyka), niestety nie wiem ktora fedore on mial inni majacy plyty solteka nazekali ze maja slaba jakos wiec z tych postow rowniez nic sie nie dowiedzilaem, jesli moglbys mi pomodz to bylbym bardzo wdzieczny, bo naprawde zalezy mi na zainstalowaniu tej dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 Witam .. heh .. rozumiem .. poczytaj tylko do konca : http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...st=15#entry6563 przeczytaj ... tylko ustawiaj na ALSE wtyczki wyjsciowe w xmms wylacz ice958Capture monitor .. napisz co zrobiles jak to nie pomoze bedziemy kopali dalej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 przeczytalem ten artykulik co mi dales linka i wszystko mialem od poczatku tak jak bylo w nim napisane pilk modpobe.conf identyczny jak ktos pisal, tyle ze oczywiscie zamiast wpisu z jego modulem kary widnial wpis z moim modulem(ale tak bylo juz po instalacji) w kmix wszystko mam dane na max i IEC... jest wylonczony, xmms ma wtyczke na alse, probowlem odtwarzac tez wawy w programach z kde zawsze to samo wygloada tak jak dzwiek bylby odtwarzany(przesowa sie pasek czasu i equalizer "podskakuje") ale nie slychac dzwieku, wyglada to tak jakby bylo wszystko dobrze tylko glosniki byly by wylonczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 Witam .. konsola i : alsamixer aumixer zobacz czy w alsamixer nie masz nad kanalem MM co znaczy mute .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 to bylo pierwsze co sprawdzilem, mysle ze problem lezy gdzies indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 z moderatorow napisal nawet ze ma dzwiek na identycznej plycie gownej jak ja mam(Soltek SL-75DRV5 ze zintegrowana muzyka), niestety nie wiem ktora fedore on mial inni majacy plyty solteka nazekali ze maja slaba jakosc Do /etc/modprobe.conf dodaj options snd-via82xx ac97_quirk=0 Tej magicznej linijki szukałem kilka tygodni Odnośnie płyty głównej - mam tę samą i dźwięk jest taki sam jak pod Windowsem Nawet udaje się uzyskać głośniejszy dźwięk. Jeśli mnie pamięć nie myli, to Marcyr ma SL-75DRV4 i to on narzekał na jakość odgrywanej muzyki. A tak już gratis to masz tu konfigurację pluginu Dmix z ALSY pcm.ossmix { type dmix ipc_key 1024 slave { pcm "hw:0,0" period_time 0 period_size 1024 buffer_size 4096 # buffer size < 6653, but pow(x, 2) rate 44100 # we want to play CDs only } bindings { 0 0 1 1 } } # Everything shall be dmixed, so redefine "default": pcm.!default { type plug slave.pcm "ossmix" } # OSS via aoss should d(mix)stroyed: pcm.dsp0 { type plug slave.pcm "ossmix" } pcm.dsp { type plug slave.pcm "ossmix" } ctl.mixer0 { type hw card 0 } ctl.mixer ctl.mixer0 Wpisz to do /etc/asound.conf (lub do ~/.asoundrc jeśli nie chcesz ustawień globalnych). Dzięki temu można robić software'owe miksowanie przy urzyciu ALSY :-) Jeszcze nie ustawiłem nagrywania dźwięku przy użyciu Dsnoop, więc urządzenie nie jest full duplex (można to zrobić wtyczką Asym, ale będziesz wiedział od czego zacząć. Więcej informacji tutaj: http://www.gentoo-wiki.com/HOWTO_ALSA_soun..._mixer_aka_dmix http://alsa.opensrc.org/index.php?page=AlsaSharing http://alsa.opensrc.org/index.php?page=DmixPlugin http://alsa.opensrc.org/index.php?page=Dmi...and+dirty+HOWTO (ten drugi serwer na razie nie działa, więc sprawdź później). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 dzieki karta juz dziala i wlasnie skonfigurowalem internet, wiec chyba oplacala sie siedzenie od 24 do 7 rano , tak (_wogole_ → w ogóle) ORT to powiedzialem sobie ze jak ktos pomoze mi zainstalowac dzwiek w fedorze to mu sie odwdziecze w sposob zwiazany z komputerami, wiec jesli czegos nie wiesz potrzebujesz zeby ci napisac jakis program to mow smialo, postaram sie pomodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 wiec jesli czegos nie wiesz potrzebujesz zeby ci napisac jakis program to mow smialo, postaram sie pomodz Miło z Twojej strony, ale nie będę Cię wykorzystywał ;-) Mimo to dzięki za chęci :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 to nie jest wykorzystywanie poprostu tak postanowilem, wiec jesli chcesz ujzec nowa wersje quka to mow smialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2004 to nie jest wykorzystywanie poprostu tak postanowilem, wiec jesli chcesz ujzec nowa wersje quka to mow smialo Prosba do Gajownika: Prosze wykorzystaj jego wdziecznosc i każ mu napisac nowe plansze do opensourcowego Quake I -> OpenQuartza! ta jedna, jedyna juz sie niektorym znudzila! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2004 wiesz, plansz do gierek raczej sie nie pisze, tylko tworzy je w jakims edytorze i co najwyzej dodaje odpowiednie skrypty , a tak na marginesie to orginalny quak 1 tez jest open sourcowy, tylko nie wiem czy tak w 100 mozna wykorzystac zrodla w swoim programie czy mozna je poprostu czytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2004 wiesz, plansz do gierek raczej sie nie pisze, tylko tworzy je w jakims edytorze i co najwyzej dodaje odpowiednie skrypty , a tak na marginesie to orginalny quak 1 tez jest open sourcowy, tylko nie wiem czy tak w 100 mozna wykorzystac zrodla w swoim programie czy mozna je poprostu czytac wiem, wiem... openquartz to wlasnie gra pisana na podstawie zrodel QuakaI. gra qI, engine jest otwarty i darmowy, ale nie cala oprawa (plansze,dzwieki,chyba postacie). za darmo mozna tylko korzystac z shareware'go .pak0 z qI. ale nie moge dokladnie poczytac, bo mi sie SurfControl włącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi