Skocz do zawartości

Dyskusje O Xgl

AlienJR

Rekomendowane odpowiedzi

o! kto wrocil po latach? ;P

Niestety nie ruszyło.

A kto ci broni wypróbować samemu? smile.gif

Nie odpalen na TNT2 sad.gif Juz probowalem, a narazie moj budzet jest nieco obciazony...

No chyba, ze ktos bardzo chcialbym mi jakas karte graficzna sprezentowac tongue.gif

Sory, zapomniałem. Aczkolwiek jak pojadę do chaty w środku miesiąca, to wypróbuję na moim starym kompie (TNT2), ale ze względu na procek nie przewiduję dobrych efektów.

A tak między nami panowie, to jeszcze jest dużo do poprawienia w Xgl'u i Compizie, co mogę powiedziec po dwóch dobach używania. Najsmutniejsze jest to, że nie mogę połączyć gconfa i compiza sad.gif Ale to temat na rozmowę inną niż tu się powinna toczyć wink.gif Jak ktoś założy temat o Xgl'u to chętnie się wypowiem z moimi spostrzeżeniami smile.gif

Dlaczego? A bo Metacity jest podstawowym managerem GNOME.

A słyszałeś o Luminocity ? To "platforma rozwojowa" dla Metacity, jednak można w nim zobaczyć parę ciekawych rzeczy...

http://live.gnome.org/Luminocity

Tak oglądałem filmiki na blogu Setha Nickella (swoja droga tez zatrudnionego w Red Hat) daaaawwwnoooo temu.

I z tego co pamiętam Luminocity jako prototyp bazował na własnym kodzie implementacji opengl w X'ach. I z tego co pamiętam to co dało się wykorzystać to wykorzystali, a reszta jez bezużyteczna.

Choć może się mylę?

• 3 months later...

Hehe też się dorzucę ze zdjęciem jak sobię jakiś serw znajde ;-)

Co prawda rzadziej pisze niż kiedyś ale to kwestia codzienych zajęć...

Co XGL to na maxa jestem napalony.

Co prawda pierwsa stabilna wersja może nie prędko ale cekam z cierpliwością;-]

Pozdrówka dla wszystkich.

PS: Moja dziewczyna ma linucha, siedzi na KDE i nie robi żadnych problemów. Nie lubi jak jej coś gadam o inf, (_linuxie_ → Linuksie) ORT itp. Ale chyba nie wie jakim jest Skarbem wśród tej żadkości Kobiet używających (_linuxa_ → Linuksa) ORT ;-]

Pozdro dla reszty dziewczyn z linuxem zwiazanych;-]

PS: Namawiajcie nastepne;-] Niech zrobi sie ciekawie w tym swiecie;-]