mozgu Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 Witam, Mam pytanie: jak włączyć w FC5 dźwięk 5.1 ? Bo na razie działają mi tylko 2 czy 3 głośniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 Pobaw się w konsoli alsamixer. I szukaj szukaj szukaj! Kto szuka, nie błądzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Witam, Mam pytanie: jak włączyć w FC5 dźwięk 5.1 ? Bo na razie działają mi tylko 2 czy 3 głośniki A jaką masz kartę dźwiękową??? Bo tak po omacku to troche trudno jest odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Podepne się pod temat może i nie będę zakładać nowego. U mnie działają wszystkie głośniki oprócz Centralnego... Mam karte zintegrowaną na płycie Epox 8RDA+ (chipset nforce2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozgu Napisano Sierpień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Przepraszam - mam nvidię CK804 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrd Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Przepraszam - mam nvidię CK804 u mnie wystarczylo w ~/.asoundrc zapisac: pcm.!dmix { type dmix # ipc_key 1024 slave { pcm "hw:1,0" channels 6 # period_size 512 # buffer_size 1024 } } pcm.!default { type plug slave.pcm "dmix" slave.channels 6 route_policy duplicate } dalej np mplayer odpalasz: mplayer -v -channels 6 -ao alsa:device=hw=1.0 (jesli ktos zna sposob na dopisanie tego w plikach konfiguracyjnych mplayera to byl bym wdzieczny) oczywiscie z odpowiednim dla ciebie numerem sprzetu. to samo zreszta dotyczy sie pliku asoundrc mozliwe ze bedziesz zmuszony rowniez podglosic pozostale glosniki w alsamixer bawilem sie plikami wav ktore teoretycznie powinny byc w dts 5.1 ale niestety nie udalo mi sie. wiec jak by ktos na to rowniez mial rozwiazanie to rowniez byl bym wdzieczny pozdrawiam piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 ao_surround = "yes"? Ale to raczej wpisy w config, a nie w gui.conf... Poszukaj, bo było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi