y014 Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 No więc tak : -Zainstalowalem FC2 (stable) -Po instalacji Knofiguracja .. przyszła pora na dzwięk . ale ładnie sobie gra (klikajac na "test") -Wkońcu loguje sie do KDE a tu .. lipton .. (_niema_ → nie ma) ORT dzwięku .. "nigdzie" w Gnome tez -Sprawdzam w SoundCard Detection .. - nie dziala Zeby wszystko bylo jasne : Instalowalem ALSA przez apt-get (apt-get install alsa*) zainstalowal sobie ladnie wszystko ..oprocz jednej zeczy alsaconf .. niemoge wlaczyc ani nic .. Mam karte dzwiekowa zintegrowana SiS SI1012 oto log z centrum informacyjnego na temat dzwieku : -----------------------------------------------------------------------------| Sound Driver:3.8.1a-980706 (ALSA v1.0.4rc2 emulation code) Kernel: Linux king.tarnow.pl 2.6.5-1.358 Config options :0 Installed drivers : Type 10 :ALSA emulation Card Config : SiS SI1012 at 0xdc00. irq 10 Audio Devices : NOT ENABLED IN CONFIG Synth Devices : NOT ENABLED IN CONFIG Timers : 7 system timer Mixers : 0:C-Media Electronics CMI9739 -----------------------------------------------------------------------------| - (_napewno_ → na pewno) ORT mam podlaczone glosniki - (_napewno_ → na pewno) ORT mam wszystko podgloszone Kiedy odpalam xmmsa to pokazuje ze muzyka leci ale ja jej nieslysze .. zmienialem wtyczki w xmmsie .. nadal to samo Kiedy zmieniam w xmms wtyczke na alsa to wyakkuje blad -----------------------------------------------------------------------------| W temacie Nie można otworzyć wyjścia dzwięku Please check that : Your soundcard is configured properly You have the correct autput plugin selected No other program is blocking the soundcard -----------------------------------------------------------------------------| Kiedy odpalam mplayera to tak jak w xmms (_niema_ → nie ma) ORT dzwieku .. ale za to jak zmienie wtyczke na alse to mam blad alsa-control : mixer attach /dev/mixer error : (_niema_ → nie ma) ORT takiego pliku ani katalogu No to by bylo na tyle ... rozpisalem sie ale chcialem zeby wszystko bylo jasne .. bardzo bym prosil o pomoc bo bez dzwieku to nie to samo Przeniesione z działu Instalacja systemu FC2 gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 witam .. heh .. juz to pisalem ze 3 razy na tym forum .. mam karte na sis7012 .. i dziala .. najlepiej jak bys poszukal na forum .. ale skoro juz pisze to napisze .. zapewna karta chodzi ci tylko na arts .. bo u mnie tak jest .. wiec .. w kmix wylacz taka opcje : ICE958Capture Monitor ... i przeszukaj forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y014 Napisano Sierpień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 heh dzieki .. gdyby nie ty to bym wzyciu nieznalazl tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 Kernel: Linux king.tarnow.pl 2.6.5-1.358 Zaktualizuj system zapewna karta chodzi ci tylko na arts .. bo u mnie tak jest Jeśli chcesz, żeby chodziła z innymi wtyczkami, to wyłącz w KDE serwer dźwięku lub po chamsku ubij artsd, bo zajmuje kartę dźwiękową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y014 Napisano Sierpień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 A moglbys mi napisac jak wylacyc ten serwer ?? wiesz jestem newbie a wiem ze na alsa ladniej dzwiek chodzi .. wiec zalezalo by mi zeby dzialalo all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 K → Preferencje → Centrum sterowania → Dźwięk i multimedia → System dźwiękowy. Należy odznaczyć "Włącz system dźwięku". Aha, jeśli wyłączasz artsd, to od razu w Powiadomieniach systemowych → ustawienia odtwarzacza wybierz zewnętrzny program, najlepiej /usr/bin/aplay jeśli używasz ALSY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi