Disaster Kid Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Witam, wielu z Was pewnie pamieta moje watki o problemie z akceleracja i zmiana rozdzielczosci w fc5. Chodzilo o to iz po starcie xów wraz z modulem fglrx i ruchu mychy lub wcisnieciu klawisza na klawiaturce robila sie ciemnosc i komp nie odpowiadal. Problem ten zostal poprawiony wraz z nowymi sterownikami z livny. Jupi... Ale... :/ Po starcie Xów... W trybie 2d (pulpit) karta sie grzeje, czego wynikiem jest wzrastajacy glos z bardziej krecacego sie na niej wentylatorka... Pod winda karta sie nie grzeje w trybie 2d i jest cisza... Kto wie co wywalic by tryb 3d nie dzialal. W tych sterach zalezalo mi tylko na wiekszej rozdzielce. Prosze opisac w jaki sposob sie pozbyc problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 najlepiej używaj komputera w zamrażalce. wtedy nie będzie się przegrzewać a na razie czekaj na nowe stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Chodzilo o to iz po starcie xów wraz z modulem fglrx... Skoro masz takie problemy to dlaczego używasz tego kmoda? co jest nie tak ze sterownikiem "radeon", poza tym że 3d za bardzo nie obsługuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Sierpień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 To jest nie tak, ze jak mam sterownik radeon to maksymalna rozdzielczosc to 640x480 :/ a przy niej sie nie da pracowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Czytam właśnie... nieciekawie. Wczoraj dali nowe kmody do repo, może teraz zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Posiadam je i problem wystepuje. Przy starcie xów wywala mi ze brak Composite i rzezroczystosc niedostepna, ale ja nie ustawialem jej. Troche to moze glupie (sam tak mysle) ale moze to wlasnie przegrzewa grafe? Tylko jak, skoro nie dziala i przezroczystosc to nie 3d;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi