tazdzioch Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Uprzedzam ze przeczytalem tematy z forum o rt2400 i dalej nei moge znalezc zrodel mojego problemu. uprzedam, jestem totalnie zielony w (_linuxie_ → Linuksie) ORT i potrzebuje pomocy. zaladowalem kernel sourcy rpm w terminalu (wersja sourcow taka sama jak mojego kernela czyli 2.6.15-1.2054) jako sterowniki uzywalem rt2400-CVS-daily.tar.gz sterowniki zadaja kernel sourcow w usr/src/linux-2.6.15.-1... caly czas to bylo wymagane przy komendzie "make config" wiec stworzylem folder o takiej nazwie i skopiowalem tam source z '/usr/src/redhat/BUILD/kernel-2.6...' no i nie dzialalo dalej. Potem dalem bezposredno katalog 'linux-2.6.15.i686' do "usr/src/linux-2.6.15.-1..." ale za to przy komendzie "make install" pisze mi: install 'rt2400.o' to lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/kernel/drivers/net install -m 644 -o 0 -g 0 rt2400.o /lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/kernel/drivers/net install: nie mozna wykonac stat ma 'rt2400.o': nie ma takiego pliku ani katalogu make: *** [install] B,,d 1 Co jest grane? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 nie skopmilowales modulu prawdopodobnie. nie wiem czy czyms sie to rozni w tym przypadku ale powinna procedura wygladac tak ./configure make make install zarzuc calym logiem z twoich bojow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazdzioch Napisano Sierpień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 zainstalowalem linuksa mandrive i tam wszytko sie dobrze skonfigurowalo na dziendobry na szczescie pingwin dal sie oblaskawic neewbie w jakims tam malym stopniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi