Haspet Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Witam. Mam taki mały problem, gdy właczam ePSXe, bez zadnych pluginów, mogę normalnie wejsc w Options - VIdeo , Audio itd. Ale gdy "wrzucę" te pluginy i próbuję wejsc w opcję np. Video emulator wylącza się. A z konsoli wynika coś takiego: [Haspet@localhost ~]$ '/home/Haspet/PlayStation/epsxe160lin/epsxe' * Running ePSXe emulator version 1.6.0. libbz2.so.1.0: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu[Haspet@localhost ~]$ Szukałem tego pliku ale nie wiem skąd go znalesc, w Yumie, nic takiego nie ma, w googlach trudno mi co kolwiek zrozumiec z tego co on znajduje, może jakas mała pomoc dla mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Poszukaj na tym forum o ePSXe, dam głowę, że było juz o tym pisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haspet Napisano Sierpień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 przepraszam, ale ja niemoge nic znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 To coś się nie wysiliłeś. Zajrzyj do tego tematu i zapoznaj się z tym, co tam napisane: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=8214&hl=ePSXe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haspet Napisano Sierpień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 To są dwa inne błedy :] Zresztą plik "libbz2.so.1.0" nie jest pluginem do ePSXe, moze jakąs brakującą biblioteką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 To spróbuj zainstalować emu + pluginy z jakichś paczek. Ja z emulatorów to tylko VBA używam, ePSXe jeszcze nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Tak jest to biblioteka brakująca. Należy ona do pakietu bzip2-devel. Tak więc: yum install bzip2-devel A ja ostatnio instalowałem ePSXe i też nie miałem tej biblioteki. Doinstalowałem ten pakiet i śmigało jak trza Jak się dalej będzie pluło to zrób dowiązanie libbz2.so.1.0 do libbz2.so.1.0.3: ln -s /usr/lib/libbz2.so.1.0.3 /usr/lib/libbz2.so.1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi