diaz Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 mam pytanie co do http://stanton-finley.net/fedora_core_5_in...notes.html#Real pierwsze polecenia z yum sie wykonuje natomiast nastepne: rpm -ivh *.rpm zwraca komunikat błąd: Nie znaleziono pliku poprzez glob: *.rpm prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 rpm -ivh *.rpm musisz zapuscic bedac w katalogu do ktorego sciagnales / gdzie jest zapisany RealPlayer10GOLD.rpm Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 dzieki teraz juz ok, ale jak chce uruchomic np link http://www.bbc.co.uk/worldservice/meta/tx/...nfent_au_nb.ram to otwiera mi w movie player.. pewnie powininem znalezc ten real, polecenie whereis real nic nie zwraca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 A on to sie nie nazywa rplayer przypadkiem? Od bardzo dawna kobyly nie uzywam, ale tak mi sie jakos kolacze po glowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 no to jest kobyla, ale czym moge jeszcze odtwarzac pliki rm i ram pod fc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 http://www.real.com/linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 wlasnie zainstalowalem real plyer 10 z http://home.elka.pw.edu.pl/~atokarsk/Stant...leyPL.html#Real ale nie dizala i szukam alternatywnego programu do ram i rm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 wlasnie zainstalowalem real plyer 10 z http://home.elka.pw.edu.pl/~atokarsk/Stant...leyPL.html#Real ale nie dizala i szukam alternatywnego programu do ram i rm A widzisz go (_wogóle_ → w ogóle) ORT w menu Aplikacje? Odpala się? Jak tak, to nie powinno być problemów z działaniem nawet spod przeglądarki. BBC chodzi aż miło. P.S. Zmyliła mnie ta "kobyła". RealPlayer pod Win to dopiero kobyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 wlasnie go nie widze.. whereis tez nic nie zwraca chociaz podczas instalacji pasek doszedl do konca i niby wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 Pod konsolą odpal realplay. Masz jeszcze program HelixPlayer? Na jego bazie jest RP więc się mogą gryźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 ok dizala, helix player usunalem wczesniej ale dzieki Tobie nareszcie wiedzialem czego szukac, troche to zakrecone bo program po odpaleniu nazywa sie Real Player a w usr/bin widnieje jako real play :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 Istnieje alternatywa do RealPlayera. Nie polecam uzywac tego zamknietego i nie rozwijajacego sie juz w wersji linuksowej programu. Proponuje uzywac Mplayera. Po doinstalowaniu kilku paczek kodeków, w tym DirectShow, Mplayer bedzie odtwarzal pliki *.ram. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 kaffeine, amarok i paczka w32 codec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 czym moge jeszcze odtwarzac pliki rm i ram pod fc? Na i386 mplayerem, na x86_64 tylko realplayerem Nie polecam używać tego zamkniętego i nie rozwijającego się już w wersji linuksowej programu. Proponuję używać Mplayera. Po doinstalowaniu kilku paczek kodeków, w tym DirectShow, Mplayer będzie odtwarzał pliki *.ram. Niestety z moich obserwacji i prób wynika, że zadziała to tylko na systemie na i386. Na 64-bitowym nie ma takiej możliwości. Próbowałem z chyba wszystkimi kodekami ze strony mplayera, wrzucałem do dwóch różnych katalogów [win32 i codecs] i nic. Teraz do rmvb, rm, ram został mi tylko realplayer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaz Napisano Sierpień 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 Nie polecam używać tego zamkniętego i nie rozwijającego się już w wersji linuksowej programu.dlaczego? hmm moza sie przerzuce na mplayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi