samba Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 Jak w konsoli wylistować pliki w katalogu aby były pokazywane wg twórcy pliku tj chce widzieć nie wszystkie pliki w katalogu ale tylko konkretnego usera jak to zrobić w FC3?? Próbowałem ls z różnymi parametrami ale nie ma tam takiej opcji czy znacie może coś innego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 ls -lah | sort -k3 zaczarowałem Twój komputer tak, że polecenie nie będzie działało dopóki nie przeczytasz manuala do polecenia sort pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 Normalnie MAGIK! Ja bym jeszcze polecil poczytanie mana do grep ls -lah | grep root (tez troche zaczarowalem, a co! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 a jeśli chcesz budować tego typu mini-narzędzia, np do seryjnego tworzenia kont, albo jeszcze bardziej wyczesanego wyszukiwania różnych rzeczy w systemie, to polecam Perla, szybkie, proste i przyjemne Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi